AUR votează moţiunea PSD doar dacă aceasta are şanse să treacă. Târziu: „Nu susţinem un exerciţiu de imagine al PSD”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele AUR, Claudiu Târziu. FOTO Arhivă personală / Facebook Claudiu Târziu
Copreşedintele AUR, Claudiu Târziu. FOTO Arhivă personală / Facebook Claudiu Târziu

Alianţa pentru Unirea Românilor nu va susţine moţiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîţu, dacă demersul nu este unul credibil. Precizările vin de la copreşedintele AUR, Claudiu Târziu, lider care a enunţat condiţiile pentru punerea umărului la debarcarea Cabinetului Cîţu.

Deşi părea că PSD contează pe sprijinul AUR la moţiunea de cenzură programată pentru depunere pe 14 iunie, situaţia e departe de realitate. Iar anunţul a venit de la Claudiu Târziu: „AUR nu e dispus să facă jocul PSD, pentru ca acesta să-şi mascheze colaboraţionismul cu monstruoasa coaliţie. Moţiunea de cenzură nu are cum să fie adoptată. Prin urmare, nu are rost”, a anunţat zilele trecute copreşedintele AUR, care-l contrazicea pe George Simion, deputat care punctase faptul că vor fi căutate voturile necesare pentru trecerea moţiunii de cenzură.

Contactat de „Adevărul”, Claudiu Târziu a venit cu precizări privind poziţia partidului său: „Ce am spus rămâne valabil - nu susţinem un exerciţiu de imagine al PSD, ci, dacă sunt întrunite condiţiile necesare, un demers ferm de debarcare a Guvernului Cîţu. Ce condiţii? Întâi de toate, să vedem hotărârea PSD de a merge până la capăt. Asta reiese şi din textul moţiunii (dacă e serios şi bine argumentat, sau un pamflet). De asemenea, dacă reuşim să convingem să voteze moţiunea şi parlamentari din arcul guvernamental. Altfel, e aflare în treabă”.

Mai mult, copreşedintele AUR a ţinut să sublinieze că formaţiunea sa, deşi este în opoziţie, nu înseamnă că e automat alături de PSD în toate demersurile de contestare a Guvernului. „În tot cazul, noi nu suntem la pachet cu PSD şi orice acţiune politică va fi cântărită şi decisă în funcţie de valorile, principiile şi obiectivele noastre, în conformitate cu ce am promis electoratului”.

Şanse minime pentru trecerea moţiunii

AUR controlează 44 de voturi în Parlamentul României. Aleşii formaţiunii conduse de Târziu şi Simion ar strânge împreună cu PSD doar 201 voturi, numărul necesar pentru demiterea Guvernului Cîţu fiind de 233 de voturi. Practic, PSD şi AUR ar trebui să aducă alături de ei o formaţiune de dimensiunea UDMR sau Grupul minorităţilor şi încă 14 nemulţumiţi, dacă ar vrea să aibă şanse de reuşită.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite