Ziua Deltei Dunării, sărbătorită pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1 septembrie marchează ziua rezervaţiei Deltei Dunării FOTO Spiridon Manoliu / Wikimedia Commons
1 septembrie marchează ziua rezervaţiei Deltei Dunării FOTO Spiridon Manoliu / Wikimedia Commons

1 septembrie este momentul când se sărbătoreşte Ziua Deltei Dunării. Această clipă a fost amintită pe Facebook de către Liviu Mihaiu printr-un mesaj în care avertizează asupra faptului că nu este nimic de sărbătorit în această zi, ci trebuie să ne amintim ameninţările la adresa rezervaţiei naturale.

“De Ziua Deltei Dunării, putem să spunem fără să greşim că nu putem sărbatori nimic! Această rezervaţie unică în Europa se află într-una dintre cele mai negre perioade ale ei, după asanările ceauşiste. La ora la care citiţi acest comunicat, braconierii au cucerit definitiv “balta”, iar pe mal sunt niscai simpozioane şi politişti care "nu au benzină" şi preferă cafeaua cu "învingătorii"...

În acest moment, biodiversitatea este demantelată în faţa autorităţilor, sturionul este braconat cu poftă mafiotă şi şansele lui de supravieţuire în următorii zece ani sunt foarte mici (conform savanţilor austrieci). La această oră un fost sereist construieşte ilegal pe plaja Sulina, iar la Corbu şi Vadu există planuri imobiliare pentru clădiri de zeci de etaje... Delta Dunării este pur şi simplu jefuită. 

De aceea, gesturile noastre viitoare se vor îndrepta nu numai către cele 65 de întâlniri ale asociaţiei "Salvati Dunarea si Delta" cu comunităţile deltaice, dar şi spre proteste radicale împotriva distrugerii patrimoniului verde al Romaniei!”, a scris Liviu Mihaiu pe Facebook. 

image
Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite