Ultimul ministru militar al Apărării, generalul Niculae Spiroiu a murit la 85 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO MEdiafax
FOTO MEdiafax

Generalul Niculae Spiroiu, ultimul ministru militar al Ministerului Apărării Naţionale al României, a murit, joi, la vârsta de 85 de ani.

Despre decesul generalului Niculae Spiroiu a scris pe Facebook şi actualul ministru al Apărării, Vasile Dîncu. "Am aflat cu tristeţe faptul că Armata României l-a pierdut, în cursul zilei de ieri, pe Generalul (rtr) Niculae Spiroiu. Un om demn, Generalul (rtr) Niculae Spiroiu a fost un profesionist desăvârşit, o personalitate militară de excepţie, un exemplu de patriotism şi dăruire, reprezentând un model pentru toţi cei care l-au cunoscut. 

 Activitatea şi viziunea deosebită a Domniei Sale asupra domeniului apărării au contribuit la modernizarea Ministerului Apărării Naţionale, atât în cei trei ani în care a ocupat funcţia de ministru al apărării naţionale, între 1991 şi 1994, cât şi prin activitatea sa ulterioară. Dumnezeu să îl odihnească în pace pe generalul Niculae Spiroiu! Sunt alături de familia greu încercată", a precizat Dîncu. 

Şi premierul Nicolae Ciucă, fost ministru al apărării, a transmis un mesaj de condoleanţe. „Am aflat, cu tristeţe, despre trecerea la cele veşnice a generalului Niculae Spiroiu, un militar de excepţie, ministru al apărării naţionale în perioada 1991-1994. Condoleanţe familiei îndurerate pentru pierderea unui om atât de dedicat instituţiei militare”, a scris Ciucă pe Facebook.

Niculae Spiroiu a condus Ministerul Apărării Naţionale în perioada 30 aprilie 1991-6 martie 1994.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite