Tribunalul Teleorman a respins cererea DNA de redeschidere a unui dosar ce vizează societatea Tel Drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.
Liviu Dragnea ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Tribunalul Teleorman a respins vineri ca nefondată solicitare procurorilor DNA, care-l investigheaza pe Liviu Dragnea, de redeschidere a unei anchete în care era implicată societatea Tel Drum. Decizia instanţei este definitivă.

Dosarul în cauză privea o anchetă care a fost clasata in 2013 si în care erau vizate societăţile Modul Proiect SA, asociatia Tel Drum-Euroconstruct Trading '98 si pe inginerul proiectant Doru Catalin Gudei, scrie publicaţia Ziare.com.

„Respinge ca inadmisibile cererile formulate de SC Tel Drum SA privind: - introducerea în cauză în calitate de intimat a SC Tel Drum SA; - repunerea pe rol a cauzei ce face obiectul dosarului nr.1145/87/2018. Respinge ca nefondată solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie de confirmare a ordonanţei nr.23/II-2/2018 din 4.07.2018, emisă de procurorul şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin care s-a dispus infirmarea ordonanţei nr.161/P/2010 din 18.06.2013 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, în ceea ce priveşte dispoziţia de netrimitere în judecată, precum şi reluarea şi redeschiderea urmăririi penale în cauza cu nr.161/P/2010 de către Secţia de combatere a corupţiei. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 21 decembrie 2018.”, se arată în minuta instanţei.

Dosarul, clasat în 2013 de către procuroarea DNA Alina Stoica, viza acordarea preferenţială de contracte publice de către Consiliul Judeţean Teleorman, condus atunci de Liviu Dragnea. "Nu au rezultat indicii temeinice care să confirme săvârşirea unei fapte de natură penală", a fost concluzia procurorului din 14 octombrie 2013.

Totuşi, după cum notează publicaţia Ziare.com, în noiembrie 2017, procurorii DNA care-l investigau pe Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum au descoperit noi indicii şi au cerut redeschiderea cazului. În plus, cei vizaţi în acest caz ar fi putut invocă autoritatea de lucru judecat. 

tribunalul Teleorman a respins redeschiderea acestui dosar, după ce Curtea Supremă a admis, în luna octombrie, o cerere similară ce viza redeschiderea unui alt dosar în care apărea societatea Tel Drum. În acest dosar, redeschis de ICCJ, procurorii DNA au cerut redeschiderea urmăririi penale, motivând ca, la momentul anchetei, probele nu au fost administrate in mod corespunzator si acum detin dovezi noi.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este bănuit de DNA că s-ar află în spatele societăţii Tel Drum în perioada în care era şi preşedinte la CJ Telreorman. Acuzaţiile: două infracţiuni de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene şi constituire de grup infracţional organizat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite