Se pot face programări pentru etapa a III-a de vaccinare în municipiile cu rata de incidenţă de peste 4,5 la 1.000 de locuitori

Se pot face programări pentru etapa a III-a de vaccinare în municipiile cu rata de incidenţă de peste 4,5 la 1.000 de locuitori

Foto: Arhivă

Programările pentru etapa a III-a de vaccinare încep de miercuri, 10 martie, pentru persoanele din localităţile sau municipiile cu rată de incidenţă cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, potrivit CNCAV, pe lângă cele 21 de fluxuri deja existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin în următoarele municipii şi localităţi: municipiul Alba Iulia (2) - judeţul Alba, municipiul Braşov (6) şi localitatea Sâmpetru (1) - judeţul Braşov, municipiul Cluj-Napoca (13) - judeţul Cluj , municipiul Petroşani (2) - judeţul Hunedoara, municipiul Zalău (2) - judeţul Sălaj şi municipiul Timişoara (14) - judeţul Timiş. 

 
Potrivit sursei citate, începând de miercuri, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15.03 - 24.03), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie. 
 
Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de aşteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea şi completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Reamintim faptul că listele de aşteptare vor deveni operaţionale la data de 15 martie. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.
 
De asemenea, CNCAV precizează că în municipiul Giurgiu - judeţul Giurgiu şi municipiul Baia Mare - judeţul Maramureş, vaccinarea persoanelor se va realiza prin intermediul fluxurilor deja existente, în limita locurilor disponibile. 
 
Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25. 
 
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşele curente, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările