Reacţia MApN după apariţia unor imagini cu coloane militare pe şoselele din România VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

Ministerul Apărării Naţionale a realizat un montaj video în care explică imaginile cu coloanele militare filmate pe şoselele din România.

Ministerul Apărării naţionale a postat pe pagina oficială de Facebook o reacţie la imaginile cu coloane militare care devin virale pe internet. Aceste imagini, spun unii internauţi, ar fi „dovada” mişcărilor de trupe în legătură cu situaţia din Ucraina. 

„Niciuna dintre aceste înregistrări nu este recentă. Ele au fost filmate în trecut, cu cel puţin cinci-şase luni, fie de noi, fie de alţi utilizatori”, transmite MApN.

Armata precizează că au fost persoane care au vizualizat imaginile menite să inducă panica şi care au sesizat discrepanţele: fie au fost filmate pe timp de vară, fie sunt altceva decât se pretinde, fie sunt înregistrări vechi prezentate ca fiind recente.

„Am realizat, în videoclipul de mai jos, o recapitulare a acestor încercări de deformare a realităţii, cu datele la care au fost cu adevărat surprinse. De notat că singurele imagini recente din acest colaj (22 ianuarie 2022) reprezintă carcase de tancuri din Al Doilea Război Mondial, demilitarizate, importate din Bulgaria de o firmă din Cehia. Şi care, evident, au tranzitat România. Le veţi vedea la finalul montajului video. Şi acestea au fost prezentate în aceeaşi notă conspirativă, a mişcărilor neanunţate de trupe.

Vă reamintim că cea mai corectă informare este cea din surse oficiale. Dacă sesizaţi şi alte asemenea înregistrări, vă rugăm să ni le trimiteţi aici. Vom face verificările cu maximă operativitate şi vom reveni cu explicaţii”, transmite Armata. 

Vă recomandăm şi: 

În caz de conflict militar, România e în pericol: De ce nu avem rezervişti voluntari chiar dacă Armata i-ar plăti să stea acasă

Modernizarea bazei de la Kogălniceanu. Licitaţie din megaproiectul de 12 miliarde de lei, blocată de unul dintre participanţi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite