Procurorii DNA au reţinut, pentru 24 de ore, un inspector al Finanţelor Publice Ilfov, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 30.04.2015, a lui Niculescu Gabriel, inspector fiscal cu grad de consilier principal în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Ilfov.

Acuzaţiile aduse lui Niculescu Gabriel de procurorii DNA sunt luare de mită, în formă continuată (5 acte materiale), dar şi trafic de influenţă, trafic de influenţă (4 acte materiale). 

„În intervalul februarie-aprilie 2015, în contextul în care un om de afaceri (martor denunţător) dorea să-şi reactiveze o firmă declarată inactivă ca urmare a nedepunerii la termen a declaraţiilor fiscale, inculpatul Niculescu Gabriel a pretins şi primit de la acesta, în mai multe tranşe, sumele de 1.000 de euro şi 3.200 de lei, precum şi bunuri alimentare şi băuturi alcoolice şi nealcoolice, în sumă de 729 de lei, în schimbul cărora inspectorul fiscal a întocmit actele necesare reactivări societăţii respective”, arată comunicatul DNA.

Niculescu Gabriel s-ar fi întâlnit în lunile februarie-aprilie 2015 de mai multe ori cu martorul denunţător, cerându-i acestuia de fiecare dată diferite sume de bani sau chiar produse alimentare.

Joi, 30 aprilie, administratorul societăţii s-a deplasat la domiciliul inspectorului fiscal pentru a-i aduce mai multe sticle de băutură solicitate, în valoare de 79 de lei, precum şi suma de 1.000 de lei, „ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, precizează comunicatul DNA.

Niculescu Gabriel urmează să fie prezentat la data de 01 mai 2015, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite