Procesul lui Gabriel Oprea se va relua de la zero. Când a fost fixat primul termen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul lui Gabriel Oprea se va relua FOTO Eduard Enea
Procesul lui Gabriel Oprea se va relua FOTO Eduard Enea

Curtea Supremă a decis, marţi, ca procesul în care fostul vicepremier Gabriel Oprea este acuzat de abuz în serviciu să se reia de la zero, după pensionarea unuia dintre judecătorii din complet - Ana Maria Dascălu.

Ana Maria Dascălu a fost înlocuită cu judecătorul Constantin Epure, iar următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 17 octombrie, potrivit Agerpres.

Pensionarea judecătoarei Ana Maria Dascălu este şi motivul pentru care Instanţa supremă a decis, săptămâna trecută, reluarea de la zero a dosarelor în care sunt judecaţi Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

În schimb, Ana Maria Dascălu a fost prezentă, marţi, la finalizarea proceselor în care sunt judecaţi fostul senator Dan Şova şi fostul deputat Sebastian Ghiţă, cei doi urmând să afle sentinţa pe data de 25 septembrie.

Dosarul Limuzina

Fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de DNA în 11 mai 2016, în dosarul maşinii de lux cumpărate de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) pentru protecţia demnitarilor şi folosită de Oprea. El este judecat pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.În acelaşi dosar sunt judecaţi foştii şefi de la DIPI Gheorghe Nicolae, Nelu Zarnica, Nicolae Pavel şi Dănuţ Iacob, prejudiciul în dosar fiind de 410.000 de lei. Procurorii au pus sechestru asigurător pe mai multor bunuri ale lui Oprea, Nicolae şi Pavel, până la concurenţa sumei de 410.000 lei, în vederea recuperării pagubei produse de aceştia prin abuz în serviciu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite