Preşedintele Universităţii Titu Maiorescu, trimis în judecată de DNA pentru şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DNA

Iosif Urs, preşedintele Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de şantaj. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucureşti.

Anchetatorii susţin că, pe 10 martie şi 18 mai 2021, Iosif Rus ar fi ameninţat un alt cadru didactic cu o anchetă disciplinară pentru a îl constrânge îl ajute să ajungă la persoane care pot influenţa un alt dosar în care era vizat.

"Inculpatul Urs Iosif ar fi ameninţat o persoană, cadru didactic la aceeaşi universitate, că va da în vileag, în faţa colectivului universităţii şi al asociaţiei membrilor fondatori ai universităţii, a organelor statutare ale acestora (senat, consiliu de administraţie, adunare generală, consiliu etc) o serie de fapte compromiţătoare (legate de cariera politică şi universitară, de exercitarea abuzivă şi păgubitoare a unei anumite funcţii manageriale, de promovarea unor apropiaţi sau a unor rude in funcţii didactice etc.) şi că va determina declanşarea unor anchete disciplinare de către comisia de etică din universitatea amintită, atât împotriva respectivei persoane, cât şi împotriva unei rude a acesteia, pentru a o constrânge:

- să recunoască/declare că a ştiut, în iunie 2019, că Iosif Urs urma să fie anchetat, că a avut o legătură cu sesizarea organelor judiciare privind fraudarea examenului de licenţă organizat în iunie 2019 de Facultatea de Drept a Univ. Titu Maiorescu şi să îi spună cine a dat ordin procurorului să-l ancheteze;

- să îl sprijine să ajungă la cei despre care crede că pot influenţa soarta dosarului său, să-l „închidă” (fie ei, procurorul sau judecătorul de caz ori cel care le dă ordine), iar în caz contrar să părăsească universitatea prin încetarea contractului individual de muncă", transmit procurorii.

Iosif Rus este judecat într-un alt dosar privind presupuse fraude la examenul de licenţă, din sesiunea iunie - iulie 2019, organizat la nivelul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite