Prefectul Capitalei, despre proprietarii teraselor care nu respectă regulile: Fac un calcul şi plătesc amenzile, „pentru că îşi permit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Stoica.Foto Inquam Photos / Octav Ganea
Alin Stoica.Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit prefectului Capitalei, Alin Stoica, cei mai mulţi dintre proprietarii teraselor care nu respectă măsurile anti-Covid-19 impuse de autorităţi preferă să plătească zilnic amenzile date de autorităţi decât să ţină afacerea închisă, scrie Digi 24.

„Maximul amenzii pe care poliţia o dă este de 10.000 de lei iar dacă o plăteşti în 15 zile, se reduce la 5.000 de lei. Apoi un calcul economic foarte simplu din partea oricărui comerciant duce la concluzia că mai bine ţine terasa deschisă şi plăteşte în fiecare zi câte o amendă, pentru că îşi permite.

Am avut o discuţie şi cu Ministerul Sănătăţii şi am găsit câteva pârghii legale pe care vrem să le aplicăm în următoarele zile şi astfel să suspendăm activitatea comercianţilor care nu respectă normele sanitare şi care reprezintă un pericol pentru sănătatea publică”, a spus acesta, potrivit Digi 24.

Prefectul Capitalei a spus că imaginile cu fostul ministru de interne Marcel Vela la o terasă unde nu se respectau regulile sunt „revoltătoare”.

 „Mi se par revoltătoare. În primul rând pentru că cei care organizează genul acesta de activităţi nu au minimă de empatie să înţeleagă că sunt mulţi cetăţeni care pot suferi din cauza lor. Regulile nu sunt îndreptate împotriva comercianţilor, sunt nişte măsuri menite să asigure protejarea sănătăţii şi vieţii oamenilor şi cred că toţi suntem datori să le respectăm”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite