Preda: Bugetul Camerei, cu 19% mai mare decât în 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Cezar Preda, a declarat ieri că Biroul Permanent a aprobat proiectul de buget al Camerei în valoare de 301 milioane RON, ceea ce reprezintă o scădere cu 25% faţă de suma de 398 milioane RON prevăzută în luna septembrie 2008.

Deputatul a adăugat, potrivit NewsIn, că actuala proiecţie bugetară este cu 19% mai mare decât bugetul pe 2008. "Considerăm că bugetul este de strictă austeritate, s-au redus drastic o serie de cheltuieli, inclusiv de capital", a spus Preda.

Acesta a anunţat că s-a renunţat în totalitate la cheltuielile prevăzute iniţial în acest proiect legate de înfiinţarea unui studio TV al Parlamentului dar şi cele privind sera care asigura fondul de flori al clădirii.

Potrivit lui Preda, membrii Biroului Permanent au renunţat şi la cheltuielile aferente proiectului de construcţie a unui ansamblu de clădiri pentru cazarea parlamentarilor, bugetul aprobat de conducerea Camerei prevăzând doar studii de prefezabilitate şi de fezabilitate a acestui proiect.

Preda a mai spus că în buget s-au adăugat cheltuieli în valoare de aproximativ 800.000 RON aferente organizării Congresului Românilor de Pretutindeni, eveniment ce intră în atribuţiile Camerei prin lege.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite