UPDATE Percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov. Vizate sunt şi Poliţia Locală şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate imobiliară VIDEO

UPDATE Percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov. Vizate sunt şi Poliţia Locală şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate imobiliară VIDEO

Percheziţii mascaţi lFOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Percheziţiile au legătură cu demolarea ilegală a unui imobil situat în centrul Capitalei, într-o zonă protejată construită. Şase persoane urmează să fie duse la audieri.

UPDATE Percheziţii se desfăşoară la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti, precum şi la Direcţia de Poliţie Locală a Municipiului Bucureşti.

Surse din anchetă afirmă că imobilul demolat ilegal este situat în Strada Visarion nr. 8.

În iulie 2019, Hotnews relata că ultimul episod din povestea casei de peste 100 de ani de pe strada Visarion 8, construită după planurile arhitectului Ion Berindei, s-a sfârşit. Proprietarii demolează fără autorizaţie şi rămăşiţele ultimelor ziduri pentru a face loc unei noi construcţii. Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că nu era nevoie de una deoarece proprietarii au venit cu un act de la Cadastru care dovedeşte că pe teren nu mai era nimic. Mai mult, Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a dat autorizaţie de construire pentru ridicarea în loc a unui bloc cu două subsoluri, parter şi 4 etaje.

În urmă cu 12 ani, casa de pe strada Visarion, nr. 8, era întreagă, chiar bine întreţinută. Din 2001 imobilul a fost lăsat în paragină. În 2007, tâmplăria a fost scoasă, iar ornamentele de pe faţadă au început să se degradeze. În 2008, proprietarii au încercat să o demoleze, dar la presiunea societăţii civile şi a presei, autorităţile au intervenit şi au oprit lucrările care se desfăşurau ilegal. După acest episod, casa a rămas fără acoperiş, însă faţada a scăpat întreagă. Apoi, încet-încet, imobilul a fost lăsat nepăzit şi a fost furat cărămidă cu cărămidă, susţinea Hotnews.

Ştirea iniţială:

”La această oră, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 9 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals în declaraţii, omisiunea sesizării şi executarea de lucrări fără autorizaţie de desfiinţare, toate în legătură cu demolarea ilegală a unui imobil situat în centrul municipiului Bucureşti, într-o zonă protejată construită”, a anunţat IGPR.

În acelaşi timp, se vor pune în aplicare 6 mandate de aducere emise pe numele bănuiţilor.

Persoanele în cauză vor fi duse la sediul unităţii de poliţie, în vederea aducerii la cunoştinţă a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi audierii acestora, pentru clarificarea situaţiei de fapt.

La acţiune, participă şi luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică.

Citeşte şi:

Percheziţii pentru probarea unor infracţiuni de corupţie în legătură cu furt de energie electrică. Reacţia Electrica

Cum a reuşit un piteştean să vândă o maşină de lux care nu-i aparţinea. Ce au găsit poliţiştii la percheziţii

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările