Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Ioan (Satu Mare)
Sergiu Ioan (Satu Mare)

Sergiu Ioan (47 de ani) din Satu Mare s-a abonat la ziarul „Adevărul“ în urmă cu aproape doi ani.

„Un ziar echilibrat"

„Motivul principal pentru care am ales «Adevărul» este linia echilibrată a materialelor, şi anume informaţia corectă, fără a fi amestecată cu opinia celor care scriu. Este informare echilibrată, nepărtinitoare, iar cititorul trage concluziile", spune Sergiu Ioan.

Director al Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, Sergiu Ioan spune că apreciază şi suplimentul „Sănătate".

„Acesta îmi place pentru că sunt abordate teme importante din sistemul sanitar, dar şi sfaturi medicale utile", mai spune Sergiu Ioan.  Medicul sătmărean este un fan al colecţiilor de cărţi „Adevărul". „Am toate cele 100 de volume din colecţia verde, dar şi operele lui Jules Verne, sunt colecţii de o calitate foarte bună", mai spune Ioan Sergiu.

Editorialul cititorilor: „O moştenire grea


Opoziţia este în criză de lideri, pentru că sistemul se perpetuează. Cei vechi îşi aleg succesorii după chipul şi asemănarea lor, de multe ori indivizi care abia aşteaptă ca „stăpânul" să se dea jos de pe scenă, pentru a-i lua locul. Din păcate, pe lângă atâtea „virtuţi", cum ar fi demagogia, capacitatea de a minţi fără a clipi, duplicitatea, laşitatea şi lipsa de viziune, alte „defecte" nu prea au. Unde mai găseşti onoare, patriotism adevărat la politicienii de azi? Poate în straturile mai de jos ale partidelor, printre marginalizaţi.

Modelul de succes promovat de 20 de ani încoace, cel al „descurcăreţului" care fraiereşte statul, s-a înfipt adânc în conştiinţa naţională. Spălarea de creiere a fost aşa de reuşită, încât acum avem o ţară de zombi, care stau cu gura căscată la televizor şi înghit ideile debitate de alţii pe nemestecate, incapabili să gândească pentru ei. Sau dacă gândesc, nu au curajul să acţioneze.

Dacă încearcă să facă ceva, mediul din jurul lor îi priveşte ca pe nişte ciumaţi, îi marginalizează şi, uite aşa, mor din start toate seminţele care ar putea da naştere schimbării visate. Oricum, românii la revoluţii nu prea se pricep, până acum toate s-au sfârşit prost. Pentru că dincolo de lozinci erau mereu interesele. Nici vorbă de sacrificiu pentru binele colectiv. Şi nici nu e o surpriză, când binele nu numai că nu e admirat şi respectat, dar e luat în derâdere.

Ştefan

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite