Ministrul Energiei, audiat la Parchetul General, după incidentul cu George Simion din plenul Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Discuţii in contradictoriu între George Simion şi Virgil Popescu în Plenul CDEP FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Discuţii in contradictoriu între George Simion şi Virgil Popescu în Plenul CDEP FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a fost audiat de Parchetul General cu privire la incidentul care a avut loc în plenul Parlamentului. Parchetul General s-a autosesizat, după ce ministrul a fost bruscat de liderul Aur George Simion, în timpul unei şedinţe în plen. Audierea are loc la numai cîteva zile după deschiderea dosarului.

Parchetul General s-a autosesizat şi a transmis că a demarat o anchetă, după scandalul din Parlament, care i-a avut protagonişti pe George Simion, liderul AUR, şi pe Virgil Popescu, ministrul Energiei. 

Contactat de „Adevărul”, ministrul a refuzat să comenteze subiectul. 

Audierea priveşte şedinţa Camerei Deputaţilor în care era dezbătută moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului, a fost suspendată după ce, deputatul George Simion a mers la Virgil Popescu şi l-a apucat de mână şi de gât, jignindu-l. Preşedintele de şedinţă, Daniel Suciu, a oprit şedinţa şi a subliniat că este pentru prima dată când un minsitru sau un vorbitor de la tribuna Parlamentului este agresat.

Virgil Popescu a anunţat atunci că depune plângere penală împotriva liderului AUR, susţinând că „liderul AUR trebuie să fie sancţionat pentru ceea ce a făcut”, iar George Simion a anegat acuzaţiile, afirmând: „nu e nicio agresiune, că nu i-am făcut nimic”. 

În urma incidentului, deputaţii au modificat regulamentul Camerei Deputaţilor, ce prevede acum, ca aleşii agresivi să fie evacuaţi din sală şi lăsaţi fără jumătate din leafă, demers pe care USR şi AUR l-au atacat la CCR, urmând ca judecătorii constituţionali să se pronunţe în martie asupra proiectului de modificare. 

 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite