VIDEO Membrii unei grupări din Bacău au obţinut 600.000 de euro din trafic de droguri şi tâlhării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru tineri din Bacău au fost arestaţi pentru trafic de droguri FOTO: Mediafax
Patru tineri din Bacău au fost arestaţi pentru trafic de droguri FOTO: Mediafax

O reţea de traficanţi de droguri din Bacău, care ar fi obţinut în mai puţin de un an 600.000 de euro din vânzarea de stupefiante, dar şi din tâlhării şi furturi, a fost anihilată de procurorii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Terorismului.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării au comis în perioada noiembrie 2011 – august 2012, în judeţul Neamţ, peste 50 de tâlhării şi furturi, prejudiciul cauzat victimelor fiind estimat la 500.000 de euro.

Patru dintre învinuiţi au fost prinşi miercuri în timp ce încercau să vândă 3.000 de pastile de ecstasy (considerat drog de mare risc), în valoare de aproximativ 100.000 de euro.

Drogurile erau aduse din Olanda şi au fost introduse în ţară pentru a fi distribuite consumatorilor din municipiul Bacău, au explicat anchetatorii. 

"Împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR – DCCO şi BCCO Bacău, procurorii DIICOT au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc, infracţiuni de violenţă şi contra patrimoniului", se precizează într-un comunicat remis vineri de DIICOT-Bacău. 

Poliţiştii au descins în casele membrilor grupării unde au găsit şi au ridicat bunuri care ar poroveni din comiterea jafurilor.

Procurorii DIICOT au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pentru patru dintre membrii grupării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite