Mai multe persoane au acuzat stări de leşin la metrou din cauza aglomeraţiei. Circulaţia a revenit la normal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aglomeraţie la metrou marţi dimineaţă FOTO Adevărul
Aglomeraţie la metrou marţi dimineaţă FOTO Adevărul

Mai multe persoane au avut nevoie, marţi dimineaţă, de îngrijiri medicale la metrou, după ce li s-a făcut rău din cauza aglomeraţiei. Reprezentanţii ISU Bucureşti au explicat, pentru „Adevărul”, că cele trei persoane au acuzat stări de leşin din cauza lipsei de oxigen din subteran. Un singur pacient a dorit să meargă la spital, pentru investigaţii suplimentare.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat, pentru „Adevărul”, că cele trei apeluri au fost primite la intervale orare foarte scurte. „Nu au fost multe solicitări, ci doar acestea trei. Două cazuri au fost preluate de SMURD Bucureşti, vorbim de cazul de la Piaţa Victoriei şi cel de la Piaţa Romană, al treilea, de la Aviatorilor, fiind preluat de colegii de la Ambulanţa Bucureşti Ilfov”, a explicat Vasile.

Concret, primul apel a avut loc la ora 08.42, de la staţia Piaţa Romană, în timp ce următorul apel a fost făcut la ora 08.57, la Piaţa Victoriei. Al treilea apel, cel de la Aviatorilor, s-a făcut la ora 09.10, a precizat oficialul.

„În ceea ce priveşte cazurile preluate de SMURD Bucureşti, a fost vorba de o femeie de 30 de ani şi de o alta de 20 de ani, ambele au avut simptome de lipotimie pe fondul aglomeraţiei de la metrou şi al lipsei de oxigen. A fost mai aglomerat decât în mod normal, este posibil ca cei doi să fi avut şi alte afecţiuni preexistente. Însă au fost cooperate. Una dintre ele, cea de 30 de ani, a fost dusă la Spitalul Floreasca, pentru investigaţii suplimentare”, a declarat Daniel Vasile.

Potrivit acestuia, toate femeile erau pe peron în momentul în care au venit echipajele de salvare. Referitor la cel de-al treilea caz preluat de Ambulanţa Bucureşti Ilfov de la staţia Aviatorilor, doctorul Alis Grasu, managerul SABIf, a precizat că era vorba de o femeie care a refuzat să meargă la spital, dând în acest sens o declaraţie pe proprie răspundere.

Reprezentanţii Metrorex au explicat că trenurile au acumulat întârzieri pe motiv că, pe timpul intervenţiei, ele nu pleacă din staţie. Circulaţia a revenit la normal abia în jurul orei 11.00.

Reacţia Metrorex

Atunci când vagoanele metroului sunt aglomerate, instalaţia de ventilaţie forţată a vagoanelor funcţionează, dar cu valori ale temperaturii şi umidităţii crescute şi le recomandă călătorilor deschiderea ferestrelor rabatabile.

„Precizăm că la orele de vârf, atunci când vagoanele de metrou sunt aglomerate şi este depăşită încărcarea maximă a vagoanelor, instalaţia de ventilaţie forţată a salonului de călători asigură un climat, dar cu valori ale temperaturii şi umidităţii crescute, fapt resimţit de altfel şi de călători. De aceea, ventilaţia forţată din salonul pasagerilor se poate compensa prin curenţii de aer rezultaţi la deschiderea ferestrelor rabatabile care sunt la îndemâna călătorilor”, transmite Metrorex.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite