Licitaţie pentru linia de metrou care face legătura între Aeroportul din Otopeni şi Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metrorex a anunţat miercuri că va demarat licitaţia pentru lucrările proiectului „Legătura Reţelei de metrou cu Aeroportul Intenaţional Henri Coandă (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni).

”Urmează continuarea proiectului printr-o serie de acţiuni specifice etapei de licitaţie pentru execuţia lucrărilor de structură”, arată compania, într-un comunicat.

Reprezentanţi ai Agenţiei Internaţionale de Cooperare a Japoniei au discutat la Bucureşti cu noua echipă a Ministerului Transporturilor despre acest proiect, pe care agenţia îl finanţează cu 330 milioane euro, potrivit News.ro.

Proiectul pentru Magistrala 6 a parcurs până în prezent mai multe etape în care au fost aprobate mai multe acte normative: indicatorii tehnico-economici, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti – Ilfov, iar pe 20 iulie a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern nr. 496/2017 privind declanşarea procedurilor de expropriere aferente proiectului.

Magistrala 6 de metrou face joncţiunea între serviciul de transport public urban şi serviciile de transport regional, naţional şi internaţional feroviar şi aerian, asigurând o legătură urbană rapidă de mare capacitate, informează compania de stat. Durata de execuţie a proiectului este de patru ani.

Magistrala 6 extinde reţeaua din staţia 1 Mai până la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pe o lungime de 14,2 km şi cu o capacitate de transport de 50.000 de călători/oră, si asigură legătura directă între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni. Valoarea totală a investiţiei este de 5,9 miliarde lei, cu TVA inclusă.

Magistrala va permite legarea directă între Gara de Nord şi Aeroport Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor şi a trenurilor.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite