Ironiile ministrului ucrainean al Apărării, după scufundarea crucişătorului Moskva: „Mai avem un loc pentru scuba diving în Marea Neagră”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oleksii Reznikov FOTO EPA-EFE
Oleksii Reznikov FOTO EPA-EFE

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, ironizează Rusia după ce crucişătorul Moskva s-a scufundat, joi, după ce ar fi fost lovit de ucraineni cu rachete anti-navă Neptun, în apropiere de Insula Şerpilor: „O navă amiral rusă este un loc bun pentru scufundări".

„O navă-amiral rusă este un loc bun pentru scufundări. Acum mai avem un loc pentru scufundări în Marea Neagră. Cu siguranţă voi vizita epava după ce vom ieşi victorioşi din război”, a scris Reznikov pe Twitter, arată hotnews.ro. El spune că are deja 300 de scufundări la activ, postând şi o fotografie sugestivă.

Crucişătorul Moskva, nava amiral a Flotei Mării Negre ruseşti, s-a scufundat joi după ce ar fi fost lovită de ucraineni cu rachete anti-navă Neptun, în apropiere de Insula Şerpilor. Moscova neagă atacul şi susţine că nava s-a scufundat după ce a suferit pagube ca urmare a unui accident cu muniţia la bord.

Moskva, un crucişător purtător de rachete, a fost pus în funcţiune în 1983. Nava de 12.500 de tone avea de obicei un echipaj de aproximativ 500 de persoane.

Deşi era înarmată cu 16 rachete de croazieră anti-navă "Vulkan" cu o rază de acţiune de cel puţin 700 km, Moskva avea în principal misiunea de apărare anti-aeriană, fiind dotată cu sisteme pentru toate palierele de apărare - rază mare, medie şi apropiată.

Moskva opera de la bordul său un sistem de rachete anti-aeriene echivalentul unui S-300 navalizat (SA-N-4 Grumble). La bord Moskva practic ar fi avut 64 de interceptoare S-300F.

În plus, nava de război mai dispunea şi de apărarea antiaeriană pe rază scurtă cu sisteme de rachete Osa (2x20 de rachete), dar şi apărare la foarte mică apropiere de tipul CIWS cu tunuri AK-630M (6 astfel de tunuri).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite