Iacob: S-a început urmărirea penală faţă de conducerea Maternităţii Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului instanţei supreme au dispus începerea urmăririi penale faţă de Spitalul "Panait Sârbu" - Maternitatea Giuleşti, sacţiunile putând merge până la desfiinţarea unităţii sanitare, a anunţat, miercuri, Marius Iacob, şeful Secţiei Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul PICCJ.

Măsura a fost adusă la cunoştinţa managerului actual al spitalului, căruia i s-a solicitat să depună la dosar mai multe acte. Procurorul şef Marius Iacob a declarat că anchetatorii au constatat încălcarea normelor de securitate în muncă, de securitate a sistemelor electrice, gestionarea resurselor umane, existând posibilitatea să fie extinsă urmărirea penală şi în cazul altor persoane fizice.

"Măsura dispusă nu înlătură posibilitatea extinderii urmării penale cu privire la unele persoane fizice care au contribuit în mod direct la realizarea aceleiaşi infracţiuni. Sperăm ca mâine să primim concluziile preliminare ale expertizei tehnice, la care se lucrează în trei schimburi pentru ca rezultatele să ne parvină în cel mai scurt timp posibil",  a declarat Marius Iacob.

"Pe parcursul zilelor următoare vom face mai multe audieri, şi vom analiza posibilitatea emiterii altor măsuri procesuale", a completat procurorul în cazul anchetei de la Maternitatea Giuleşti. "Fostul manager nu are calitate procesuală şi urmează să fie audiat", a mai spus Marius Iacob.

De asemenea, Marius Iacob a arătat că anchetatorii iau în calcul luarea unor măsuri asiguratorii pe bunurile spitalului, care însă să nu afecteze bunul mers al unităţii sanitare.

La dosar s-a depus o asigurare medicală de malpraxis în valoare de 500.000 de euro încheiată anul trecut, însă prejudiciul estimat în această fază a cercetărilor este mai mare de un milion de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite