Hoţi şi vardişti la căpătâiul interlopului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carul pe care a fost aşezat sicriul a fost tras  de oameni până la cimitir
Carul pe care a fost aşezat sicriul a fost tras de oameni până la cimitir

Înmormântarea lui Gheorghe Mararu, ucis duminică într‑un bar din centrul oraşului Piatra Neamţ, a fost un adevărat spectacol. Cămătarul a fost dus la groapă în acorduri de fanfară cu alai de sute de persoane. Ceremonia a fost supravegheată de zeci de poliţişti.

Rude, apropiaţi şi curioşi au ţinut să pună o floare pe sicriul interlopului împuşcat la Piatra Neamţ. Încă de la primele ore ale dimineţii, curtea casei părinţilor lui Mararu din oraşul Roznov a devenit neîncăpătoare. În jur de 600 de oameni au participat la înmormântarea cămătarului.

Printre cei care au vrut să prezinte condoleanţe familiei s-au numărat şi membri ai lumii interlope nemţene, Romică Cojoc şi Marius şi Vasile Crăciun.

Naşul de cununie al lui Mararu, Vasile Rodideal, a lipsit de la înmormântare, însă a fost prezentă soţia sa, Galina Rodideal. Aceasta a depus o coroană de flori din partea ei şi a soţului fugit peste hotare. Printre cele câteva zeci de coroane, care au deschis cortegiul funerar pe o distanţă de aproape 100 de metri, s-au regăsit şi cele depuse de familia fostului subprefect şi deputat de Neamţ, Iulian Ţocu, cel care a fost cercetat alături de Rodideal şi Mararu într-un dosar de corupţie.

Mai citiţi şi: 

Neamţ: Gheorghe Mararu a fost înmormântat

Traian Băsescu: Mă îngrijorează gradul redus de disciplină care este în Poliţie

Şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, cercetat disciplinar de MAI. ANI s-a autosesizat şi îi verifică averea

Piatra Neamţ: Aurelian Vasea Şoric plânge de mila interlopului ucis


O jerbă a adus şi Romică Cojoc, cunoscut recuperator din Neamţ. Un alt interlop, acuzat de proxenetism, Doru Postăvaru, a trimis o coroană la înmormânarea lui Mararu împreună cu avocatul ieşean Marius Striblea.

Peripeţii la înmormântare

Traseul cortegiului funerar a fost îngreunat de curioşi



Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Mararu a fost dus pe ultimul drum în ritmuri de fanfară cu o trăsură închiriată de la o firmă din Piatra Neamţ specializată în organizarea nunţilor.

Sute de oameni din Roznov s-au strâns în jurul casei familiei Mararu. „E o familie de oameni gospodari. Păcat de el, era băiat tânăr şi avea şi doi copii. Era treaba lui ce făcea", a spus Marian Cojocaru, unul dintre locuitorii veniţi în curtea vilei din Roznov. În momentul în care sicriul a fost scos din casă, soţia lui Gheorghe Mararu, Alina, a leşinat şi a avut nevoie de îngrijirile medicilor.

Traseul cortegiului funerar a fost îngreunat de curioşi

Romică Cojoc, recuperator din Neamţ

Traseul cortegiului funerar a fost îngreunat de curioşii care au blocat drumul. Caii înhămaţi la trăsura mortuară s-au speriat din cauza mulţimii şi au devenit violenţi. În cele din urmă s-a renunţat la cai, iar trăsura a ajuns la cimitir trasă de oameni.

Cei care l-au dus pe ultimul drum pe Gheorghe Mararu au fost supravegheaţi cu atenţie de zeci de poliţişti, jandarmi şi angajaţi ai unei firme de pază din Piatra Neamţ.

Ceremonia funerară a durat aproape trei ore şi a fost una clasică moldovenească, cu „punţi" şi găină aruncată peste groapă, iar slujba de înmormântare a fost oficiată de şase preoţi.

Comisarul Şoric, cercetat disciplinar

Romică Cojoc, recuperator din Neamţ

Galina Rodideal, naşa soţilor Mararu

Ministrul Traian Igaş a dispus, ieri, „declanşarea cercetării prealabile faţă de Aurelian Şoric, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Neamţ, pentru afirmaţiile publice şi conduita profesională ale acestuia", potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). În plus, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a autosesizat şi va începe procedura de verificare a averii lui Şoric şi a familiei sale.

Acum două zile, şeful poliţiei nemţene a început să plângă într-o conferinţă de presă în momentul în care vorbea despre interlopul Gheorghe Mararu. Între cei doi ar fi existat de mai multă vreme o strânsă relaţie de prietenie.

În privinţa demiterii şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, cerută de secretarul de stat Dan Fătuloiu, nu a fost luată încă nicio decizie.

Cristian Chilat refuză audierile

Galina Rodideal, naşa soţilor Mararu

Cristian Chilat, adus la Parchet încadrat de mascaţi 



Cristian Chilat (40 de ani), zis „Falău", a refuzat, ieri, să dea declaraţii la Parchetul General, invocând faptul că doreşte să-şi angajeze un avocat. Acuzat de omor deosebit de grav, Chilat este reticent în declaraţii şi susţine că nu‑şi mai aminteşte unde a pus pistolul cu care şi-a executat victima.

El a fost adus miercuri după-amiază din arestul de la Piatra Neamţ la cel de la Poliţia Capitalei, după ce ancheta în cazul său a fost preluată de Parchetul General. Încadrat de mascaţi, Chilat a renunţat, ieri, să mai poarte cagulă când a fost adus la Parchet. Mai mult, presupusul criminal a declarat jurnaliştilor că ar fi produs asasinatul la comandă după ce ar fi fost ameninţat cu moartea.

El nu a făcut însă alte precizări legate de persoanele care i-ar fi ordonat asasinatul. Cristian Chilat are la activ patru condamnări şi o amendă penală, iar două dintre condamnări, de câte trei ani, au fost contopite. El a părăsit Penitenciarul Vaslui la 4 octombrie 2010, după ce magistraţii deciseseră, la 29 iulie, eliberarea sa condiţionată.

Cristian Chilat, adus la Parchet încadrat de mascaţi
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite