Fostul şef al Poliţiei Române, suspendat de Carmen Dan, a fost numit secretar de stat în MAI de Ludovic Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Despescu a fost numit secretar de stat în cadrul MAI FOTO Inquam Photos  Octav Ganea
Bogdan Despescu a fost numit secretar de stat în cadrul MAI FOTO Inquam Photos  Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban l-a numit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne pe Bogdan Despescu, fost şef al Polţiei Române, eliberat din funcţie la începutul lui 2018 de Carmen Dan în urma izbucnirii unui scandal al unui poliţist acuzat de agresiune sexuală.

Pentru a-l putea numi pe Bogdan Despescu, premierul Ludovic Orban l-a eliberat mai întâi din funcţie pe Dumitru-Daniel Chirilă.

Bogdan Despescu a fost înlocuit din funcţia de şef al Poliţiei Române la propunerea ministrului de Interne din acea perioadă, Carmen Dan. Acesta trecut printr-un proces de cercetare disciplinară efectuată pe numele său la cererea conducerii MAI, scrie Mediafax.

Bogdan Despescu a transmis un mesaj colegilor săi, în care a spus că în cazul de mai sus a acţionat corect. Acest lucru se arată şi în cercetarea disciplinară efectuată pe numele său la cererea conducerii MAI. Concluziile acestei cercetări subliniează că nu se poate stabili vreo vinovăţie.

„Ofiţerul a depus toate diligenţele, pe momente operative, dispunând de îndată măsurile considerate utile în realizare anchetei ce se rerula pentru depistarea şi tragerea la răspundere penală a autorului”, arată raportul MAI de cercetare disciplinară.

În concluzia, analiza realizată nu consideră că se întunesc elementele constitutive ale abaterilor disciplinar prevăzute de Legea 360/2002 privind Statutul Poliţiştului.

ERATĂ: O versiune anterioară a acestui articol conţinea informaţia eronată că Bogdan Despescu ar fi fost cel acuzat de agresiune sexuală. Articolul a fost actualizat în varianta corectă. Fostul şef al Poliţiei Române a fost demis în urma izbucnirii unui scandal în care un alt poliţist era acuzat de agresiune sexuală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite