Direcţia Naţională Anticorupţie solicită Senatului ridicarea imunităţii fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) solicită Senatului ridicarea imunităţii fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog (PSD). Acesta este acuzat de abuz în serviciu.

Procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) au transmis Senatului cererea prin care se solicită permisiunea de urmărire penală a fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog. Fostul ministru este acuzat de abuz în serviciu referitor la angajarea unui consilier în perioada în care era ministrul al Sănătăţii. DNA susţine că această angajare a fost fictivă.

Procurorii anticorupţie desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului. Concret, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcţia de ministru),  deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară.  Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv”, se precizează în comunicatul transmis de DNA:

Senatul urmează să decidă facă fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog, în prezent senator, va fi urmărit penal de DNA.

„În ceea ce îl priveşte pe demnitar, actualmente senator, în conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, efectuarea urmăririi penale pentru infracţiunile de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi fals intelectual, ambele în formă continuată,  este condiţionată de obţinerea unui aviz din partea Senatului. În acest sens, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al P.I.C.C.J documentele necesare în vederea sesizării Senatului care urmează a decide. Avizul solicitat pentru senator în cadrul dosarului penal este necesar pentru efectuarea urmăririi penale şi pentru a-i oferi acestuia posibilitatea să îşi formuleze apărările într-un cadru procesual legal. În această etapă a procesului penal,  orice persoană vizată de investigaţiile desfăşurate în prezentul dosar beneficiază de prezumţia de nevinovăţie” se precizează în comunicatul DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite