Dinu Patriciu: Adoptarea prin Constituţie doar a limitării deficitul bugetar e o trăznaie periculoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinu Patriciu
Dinu Patriciu

Dinu Patriciu arată de ce adoptarea prin Constituţie doar a limitării deficitului bugetar e o trăznaie periculoasă şi cu ce alte prevederi ar trebui corelată

Adoptarea prin Constituţie doar a limitării deficitul bugetar, e o trăznaie periculoasă pentru o ţară în dezvoltare. Se poate întâmpla într-o ţară avansată, unde politicienii nu pot strica prea mult, cum este Germania, dar nu în România. Constituţia Germaniei nu poate constitui pentru noi o ţintă către care să tindem, pentru că ne împiedică dezvoltarea.

Cel mult ne poate tranforma într-un land sărac de periferie.Nimic nu e mai nociv decât mimetismul pe sărite. În Constituţia României, prevederea privind limitarea deficitului trebuie corelată cu limitarea ponderii bugetului în PIB şi limitarea ponderii datoriilor în PIB: cât are voie un guvern să cheltuiască şi cât să se îndatoreze.

De asemenea, ar trebui ca taxele şi taxele şi impozitele să nu poată fi modificate decât prin referendum. Sunt câteva idei pe care le-a susţinut de-a lungul acestui an Dinu Patriciu, care a vorbit prima dată în România despre limitarea prin Constituţie a deficitului bugetar.

Citeşte aici de ce adoptarea prin Constituţie doar a limitării deficitului bugetar e o trăznaie periculoasă şi cu ce alte prevederi ar trebui corelată

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite