Cristian Zărescu, cel care l-a înregistrat pe Nicuşor Dan şi a făcut publice discuţiile, a ajuns la DNA

Cristian Zărescu, cel care l-a înregistrat pe Nicuşor Dan şi a făcut publice discuţiile, a ajuns la DNA

Cristian Zărescu a fost audiat la DNA     Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Zărescu, fostul consilier al primarului Daniel Băluţă, a ajuns miercuri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Întrebat de jurnaliştii prezenţi la faţa locului despre motivul prezenţei sale la parchet, acesta a spus că nu ştie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristian Zărescu a fost demis, săptămână trecută  din funcţia de şef de cabinet al primarului sectorului 4, conform surselor G4Media. Fostul jurnalist îl consilia pe primarul Daniel Băluţă din 2016, atunci când a părăsit zona media. Zărescu este cel care l-a înregistrat pe Nicuşor Dan, candidatul USR PLUS susţinut de PNL pentru Primăria Capitalei, şi a făcut publice discuţiile cu acesta.

Discuţia dintre Nicuşor Dan şi Cristian Zărescu, consilierul primarului Sectorului 4, viza ordinul de demolare a unei clădiri din „Orăşelul Copiilor”  aparţinând omului de afaceri Mihai Mitrache.
 
Nicuşor Dan a precizat într-o postare pe Facebook: „Înregistrarea pesedistă, în care consilierul primarului sectorului 4 încearcă să forţeze, evident fără succes, vreo declaraţie compromiţătoare din partea mea, nu arată nimic altceva decât că am realizat toate demersurile legale pentru a opri o acţiune abuzivă a administraţiei locale. În primăvară, informasem, în scris, Avocatul Poporului şi Primăria Sectorului 4 despre demolarea ilegală pe care se pregătea s-o comită. La momentul înregistrării, acum câteva luni, partea vătămată încerca să ajungă la o soluţie amiabilă. Ca parte în proces, prin Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, le-am cerut celor două părţi să se întâlnească, împreună cu avocaţii lor, pentru a discuta. Până la urmă, procesul a continuat şi justiţia ne-a dat câştig de cauză, fapt care arată că acţiunea noastră a fost una legitimă”.
 
„Ne-a cerut să oprim o demolare, să ajungem la o înţelegere”, afirmă consilierul care l-a înregistrat pe Nicuşor Dan.

Cristian Zărescu a renunţat la jurnalism în anul 2016 pentru a se ocupa de imaginea primarului Sectorului 4. El deţinea mai multe funcţii în Primăria Sectorului 4, având o ascensiune accelerată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările