Coronavirus în România. Un pacient vindecat, 42 de persoane în carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coronavirus a dus la măsuri de securitate sporite
Coronavirus a dus la măsuri de securitate sporite

Până acum, epidemia de coronavirus a produs o reacţie rapidă a autorităţilor. Un pacient confirmat la Matei Balş a fost vindecat iar 42 de persoane sunt în carantină.

La nivel naţional sunt în carantină instituţionalizată 42 persoane, iar 9431 persoane sunt monitorizate la domiciliu după ce miercuri a fost confirmat primul român cu coronavirus. 

 3 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 în România, dintre care o persoană a fost declarată vindecată după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative.Cele două persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în unităţi spitaliceşti de specialitate din Cluj-Napoca şi Timişoara şi sunt în stare stabilă.

Pe 2 martie, autorităţile din România au decis, luni, ca regiunea Emilia-Romagna din Italia, Coreea de Sud şi Iran să fie introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura autoizolării la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile pentru cetăţenii români care revin în România din aceste regiuni.

De unde se pot informa cetăţenii

Pe 2 martie, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicităţii un nou comunicat:

„Două persoane diagnosticate cu virusul COVID-19 (coronavirus) sunt internate, în continuare, în unităţi spitaliceşti de specialitate din Cluj-Napoca şi Timişoara, cu stare bună de sănătate, fără febră.

În ţara noastră, până în prezent, 3 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care o persoană a fost declarată vindecată după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative.

De asemenea, în centrele de la Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca au fost analizate şi alte probe de la persoane care s-au întors din ţările afectate sau au avut contact cu persoane posibil purtătoare ale virusului, însă toate au ieşit negative.

În contextul prevenirii şi combaterii infecţiilor cu noul coronavirus – COVID - 19, grupul de suport tehnico-ştiinţific constituit la nivel guvernamental monitorizează atent situaţia din România, dar şi evoluţia fenomenului în celelalte ţări în care au fost confirmate cazuri.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale (Guvern, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Afacerilor Externe) şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TelVerde 0800 800 358. De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia dedicată +4021.320.20.20.”  

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite