Comisia Europeană trimite România la CJUE pentru neîndeplinirea obligaţiei de modificare a legii privind deşeurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CE trimite România la CJUE pentru neîndeplinirea obligaţiei de modificare a legii privind deşeurile
CE trimite România la CJUE pentru neîndeplinirea obligaţiei de modificare a legii privind deşeurile

Comisia Europeană a anunţat, miercuri, că trimite România în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru neîndeplinirea obligaţiei de a modifica legislaţia privind deşeurile de ambalaje.

„Comisia Europeană trimite România în faţa Curţii de Justiţie a UE (CJUE) pentru neîndeplinirea obligaţiei de a transpune în dreptul său intern legislaţia revizuită a UE privind deşeurile de ambalaje", precizează Executivul de la Bruxelles, într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Versiunea revizuită a Directivei privind ambalajele actualizează normele privind ambalajele şi deşeurile de ambalaje, în vederea reducerii impactului acestora asupra mediului.

„Statele membre au avut obligaţia de a asigura intrarea în vigoare a actelor cu putere de lege necesare pentru asigurarea conformităţii cu directiva până la 30 septembrie 2013. România, care a depăşit termenul iniţial, a primit o scrisoare de punere în întârziere la 29 noiembrie 2013, urmată de un aviz motivat la 11 iulie 2014. La mai mult de un an şi jumătate de la expirarea termenului, directiva încă nu a fost transpusă în legislaţia naţională. Prin urmare, Comisia a decis să trimită România în faţa Curţii de Justiţie a UE", se mai arată în comunicat.

După ce Comisia Europeană a trimis România în faţa CJUE, agentul guvernamental Răzvan-Horaţiu Radu a precizat că Ministerul de Externe a atras atenţia autorităţilor de linie responsabile în vederea implementării în timp util a directivelor Uniunii Europene.

„Decizia Comisiei de a ne trimite la Curtea în această cauză pune în umbră un efort susţinut al autorităţilor române de a duce la descreşterea numărului de acţiuni deschise împotriva României”, a afirmat agentul guvernamental la CJUE, Răzvan-Horaţiu Radu, subsecretar de stat în cadrul MAE, citat de Mediafa.

„MAE a atras în mod repetat atenţia autorităţilor de linie responsabile în vederea implementării în timp util a oricărei directive. De altfel, MAE rămâne ataşat ideii de sprijin a transpunerii şi implementării rapide şi depline a legislaţiei europene”, a mai spus.

Radu şi-a exprimat speranţa că şi Directiva privind eficienţa energetică va fi implementată „cât mai rapid” şi nu se va ajunge „să plătim sancţiuni pecuniare”.

Totodată, Răzvan-Horaţiu Radu a declarat că, pe de altă parte, Comisia Europeană a clasat, miercuri, alte trei cauze privind notificarea Planului Naţional de acţiune în domeniul eficienţei energetice şi transpunerea unor directive privind siguranţa rutieră şi permisele de conducere

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite