UPDATE Toate licenţele Radio Guerrilla au fost retrase. Postul de radio se închide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radio Guerrilla se va închide oficial, potrivit CNA FOTO Adevărul
Radio Guerrilla se va închide oficial, potrivit CNA FOTO Adevărul

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să retragă toate licenţele audiovizuale ale Radio Guerrilla, deţinute de Realitatea Media SA, ceea ce implică faptul că postul de radio trebuie să se închidă oficial.

UPDATE „Staţi liniştiţi la locurile voastre! Radio Guerrilla a respectat legea dar respectă şi decizia CNA. Suntem hotărâţi să continuăm proiectul editorial. Şi îl vom continua, pentru că peste 45 de zile ne vom prezenta la concursul pentru redobândirea licenţelor. Pentru că vorba lui Tamango, Radio Guerrilla e Radio Guerrilla! Ca să nu mai zicem că Binili Invingi!”, au precizat pe pagina de Facebook reprezentanţii postului de radio.


Totuşi, membrii CNA nu au precizat oficial care este data exactă de la care Radio Guerrilla trebuie să înceteze emisia. Cu toate acestea, deciziile luate de CNA trebuie puse în aplicare din momentul în care radiodifuzorul - în cazul de faţă Realitatea Media SA - primeşte oficial documentul prin care este informat de hotărârea luată de Consiliu. Decizia CNA ar putea să ajungă la Realitatea Media SA cel mai probabil vineri.

Propunerea de retragere a celor 24 de licenţe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licenţe terestre şi o licenţă de satelit) a fost făcută Valentin Jucan, membru al CNA.

Decizia a fost luată cu şapte voturi „pentru” (Valentin Jucan, Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu şi Cristina Trepcea) şi trei voturi „împotrivă” (Lorand Turos, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Decizia vizează toate cele 24 de licenţe audiovizuale care sunt în Bucureşti, Baia Mare, Brăila, Cernavodă, Cluj, Comăneşti, Constanţa, Craiova, Dărăbani, Focşani, Iaşi, Olteniţa, Petroşani, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea, Sighişoara, Sulina, Târgu Mureş, Târgovişte, Timişoara, Tulcea, Vaslui şi Zalău.

Licenţele terestre ar putea fi scoase la concurs de CNA în luna octombrie, după cum a anunţat Laura Georgescu, preşedintele Consiliului, la concurs anunţându-şi deja prezenţa şi Liviu Mihaiu.

Vânzarea la licitaţie a licenţelor Radio Guerrilla şi The Money Channel, analizată de CNA

CNA a decis, marţi, că vânzarea la licitaţie a licenţelor audiovizuale ale Radio Guerrilla şi ale televiziunii The Money Channel este ilegală, precizând că aceste licenţe vor fi retrase de Consiliu în cazul în care ele vor fi tranzacţionate prin licitaţie.

Societatea Realitatea Media SA, aflată în insolvenţă, a anunţat că va vinde la licitaţie, prin administratorul său judiciar, HM Expert IPURL, licenţele audiovizuale ale postului Radio Guerrilla şi licenţa audiovizuală a televiziunii The Money Channel. Potrivit unor anunţuri postate pe site-ul HM Expert IPURL, licitaţiile se vor desfăşura săptămânal, în fiecare zi de luni, de la ora 13.00, la sediul administratorului judiciar.

Anunţul vânzării la licitaţie a licenţelor Radio Guerrilla şi The Money Channel a fost analizat în şedinţa de marţi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Prezentă la şedinţa CNA de marţi, Mura Frânculescu, directorul executiv al Realitatea Media, a declarat că şi ea a aflat din presă de anunţul administratorului judiciar privind vânzarea la licitaţie a licenţelor audiovizuale ale Radio Guerrilla şi ale The Money Channel.

„Nu am putut să o contactez pe doamna administrator judiciar, nici nu stă în prerogativele mele acest lucru (...) Ar trebui să înţelegeţi situaţia şi să separăm lucrurile, partea redacţională de cea administrativă”, a spus Mura Frânculescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite