Cătălin Predoiu anunţă că Legile Justiţiei sunt încă în lucru. Când vor fi puse în dezbatere publică

Cătălin Predoiu anunţă că Legile Justiţiei sunt încă în lucru. Când vor fi puse în dezbatere publică

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu. Imagine: Facebook

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu afirmă că se lucrează la elaborarea modificărilor la legile justiţiei, acestea urmând a fi puse în dezbatere publică până la finalul lunii septembrie. Ministrul Justiţiei anunţă că vor urma ample consultări pe marginea acestor proiecte şi se va urmări „obţinerea unui parteneriat instituţional şi politic larg în susţinerea ulterioară a proiectelor în Parlament”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Legile justiţiei se află încă în lucru, vor fi propuse în dezbatere publică în partea a doua a lunii septembrie, în orice caz până la finalul lunii septembrie”, a declarat, marţi, Cătălin Predoiu, citat într-un comunicat de presă al Ministrului Justiţiei.
 
Instituţia precizează că proiectele vor intra într-un amplu proces de dezbatere publică.
 
„După publicarea lor pe site-ul Ministerului Justiţiei până la finalul lunii septembrie, Ministerul Justiţiei va organiza largi consultări cu asociaţiile profesionale ale magistraţilor, sindicatele grefierilor, Comisia Europeană, GRECO etc, înainte de a fi transmis CSM, unde, de asemenea, vor avea loc largi consultări şi discuţii pe marginea proiectelor”, a mai transmis Ministerul Justiţiei, adăugând că va urmări „obţinerea unui parteneriat instituţional şi politic larg în susţinerea ulterioară a proiectelor în Parlament”.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările