Carantină prelungită pentru localitatea Popeşti-Leordeni din Ilfov. 1 Decembrie, Tunari şi Glina scapă de restricţii

Carantină prelungită pentru localitatea Popeşti-Leordeni din Ilfov. 1 Decembrie, Tunari şi Glina scapă de restricţii

Pana vineri pe lista localităţilor pentru care a fost instituită măsura de carantină zonală se aflau 26 de comune şi oraşe Foto: Poliţia Română

Măsura de carantină zonală a fost prelungită cu 7 zile pentru oraşul ilfovean Popeşti-Leordeni, începând de vineri seara, de la ora 22.00. Au fost adoptate şi trei hotărâri privind încetarea măsurilor de carantină zonală pentru comunele 1 Decembrie, Tunari şi Glina.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 100 din 16.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov. Propunerea a fost înaintată către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii”, a transmis Prefectura Judeţului Ilfov.

Sursa citată a precizat că şeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul Şefului DSU nr. 7018 din 16.04.2021 privind prelungirea carantinei zonale pentru oraşul Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov, începând cu data de 16.04.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 7 zile, până la data de 23.04.2021 ora 22:00.
 
De asemenea, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au fost adoptate hotărârile de încetare a măsurii de carantină zonală, începând de vineri, ora 22,00, pentru:

  • comuna 1 Decembrie,
  • comuna Tunari, cu satele aparţinătoare Tunari şi Dimieni,
  • comuna Glina, cu satele aparţinătoare Glina, Căţelu şi Manolache

Potrivit ultimei raportări în oraşul Popeşti-Leordeni incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este de 7,12  la mie, în comuna 1 Decembrie de 4,41 la mie, în comuna Tunari de 3,50 la mie, iar în comuna Glina de  3,48 la mie.

Până astăzi pe lista localităţilor pentru care a fost instituită măsura de carantină zonală se aflau 26 de comune şi oraşe din judeţul Ilfov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările