Băsescu, despre declaraţia liderului de la Kiev potrivit căreia Rusia ar putea cuceri şi Bucureştiul: Îl înţeleg pe Poroşenko, dar îl contrazic fără drept de apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cotroceni, că îl înţelege pe omologul ucrainean, Petro Poroşenko, care a spus că Rusia ar putea să ocupe nu doar Kievul, ci şi Bucureştiul, dar îl contrazice fără drept de apel, în condiţiile în care NATO îşi consolidează flancul estic.

„Am înţeles în ce situaţie este Poroşenko. Preşedintele Poroşenko e în situaţia în care a crezut că va putea lichida problema separatiştilor cu amata naţională a Ucrainei. A constatat că nu poate, a constatat că e nevoit să încheie încetare a focului care 'va degenera' într-un armistiţiu", a precizat Băsescu, subliniind că îl contrazice "fără drept de apel" pe liderul de la Kiev.

„A făcut o incursiune pe flancul estic, exact acela pentru care NATO, 28 de state îşi pun la un loc resursele militare" pentru a se apăra, a mai spus preşedintele.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a avertizat, într-un interviu acordat vineri BBC, că Rusia ar putea ocupa nu numai Kievul, ci şi „Vilnius, Riga, Tallinn, Bucureşti sau alte oraşe", în cazul în care comunitatea internaţională nu se solidarizează cu Ucraina.

Referindu-se la declaraţia preşedintelui rus, Vladimir Putin, care într-o discuţie cu şeful în exerciţiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a afirmat: „Pot să iau Kievul în două săptămâni, dacă vreau", jurnalistul Stephen Sackur a subliniat că mesajul transmis de acesta este că Rusia are cărţile în mâini, ceea ce nu este cazul Ucrainei.

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, duminică, la Palatul Cotroceni, despre implicaţiile summitului NATO, găzduit joi şi vineri la Newport în Ţara Galilor, asupra României, dar şi despre importanţa strategică a ţării nostre în regiune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite