Avocatul Doru Boştină, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, decizia nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Doru Bostina
Avocatul Doru Bostina

Decizia luată de judecătorul Constantin Luchian Constantinescu nu este definitvă şi poate fi contestată la instanţa supremă. În acest caz, deşi avocatul mai avea o altă pedepsă concurentă de un an de închisoare cu suspendare, judecătorul a decis ca pedeapsa finală să nu fie transformată în una cu executare şi a hotărăt una de trei ani cu suspendare, cu un termen de încercare de cinci ani.

  În acelaşi caz, ceilalţi inculpaţi din dosar, adică Mihai Răducanu, Ironim Ţentean,  Mihai Tudorică, Alexandru Cucu, au primit pedepse de câte trei ani închisoare cu suspendare.

Judecătorul a admis, în parte, pretenţiile statului român şi i-a obligat pe Ţentean şi Cucu la plata către partea civilă a 1.329.360 de lei.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti i-au trimis în judecată pe Doru Cătălin Boştină, Mihai Răducanu, Ironim Ţentean, Alexandru Mihai Tudorică şi Alexandru Cucu pentru evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată.

Acuzaţiile procurorilor

În perioada septembrie 2012 -  aprilie 2013, Doru Boştină, în calitate de avocat, a înregistrat în evidenţele contabile şapte facturi fiscale privind operaţiuni fictive, respectiv achiziţii de servicii de la o firmă al cărei administrator era Alexandru Cucu, prin această modalitate sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale în cuantum de 1.677.048 lei, reprezentând impozit pe venit şi TVA de plată, susţin anchetatorii.

"În perioada iunie 2011- septembrie 2013, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, Mihai Răducanu, în calitate de administrator la SC W SRL, SC E.S. SRL şi SC C.S. SRL, a înregistrat în evidenţele contabile ale acestor societăţi 33 de facturi fiscale privind operaţiuni fictive, respectiv achiziţii de servicii provenind de la SC D.S.C. SRL şi S.C. S.T. SRL, modalitate prin care s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat de către cele trei societăţi, în cuantum total de 1.254.488 lei, compus din impozit pe profit şi TVA de plată", se arată în rechizitoriu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite