Autorităţile judeţene dau de lucru edililor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerile unor prefecturi şi consilii judeţene din Transilvania au început campania de informare a aleşilor locali, pentru atragerea de fonduri europene, în vederea implementării proiectelor

Conducerile unor prefecturi şi consilii judeţene din Transilvania au început campania de informare a aleşilor locali, pentru atragerea de fonduri europene, în vederea implementării proiectelor de infrastructură.
Câteva zeci de primari din judeţul Cluj au fost prezenţi ieri, în Sala Mare a Palatului Administrativ, unde subprefecţii Carmen Cyntia şi Călin Platon au prezentat noile reglementări legale, cu conceptul de proiect, elaborat de Unitatea Centrală pentru Reforma Administraţiei Publice, din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, privind stimularea asocierii unităţilor administrativ-teritoriale. Scopul asocierii este creşterea calităţii şi eficienţei serviciilor publice locale, furnizate în comun şi creşterea abilităţilor autorităţilor administraţiei publice locale, în vederea constituirii de asociaţii de dezvoltare intercomunitară. Primarii au aflat că documentul legislativ prevede data-limită de 10 august, pentru prima sesiune de depunere a cererilor de finanţare.
Programul vizează îmbunătăţirea situaţiei sociale şi economice a locuitorilor, asigurând o finanţare din bugetul de stat, pentru obiective precum construcţie/ extindere/ modernizare de poduri, podeţe, platforme de deşeuri, sisteme de alimentare cu apă sau de canalizare. Valoare maximă de eligibilă pentru mai multe proiecte, în cei 3 ani ai programului, nu poate depăşi pentru o singură unitate teritorială, suma de 4 milioane RON.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite