Audieri în dosarul deschis după ce trei pacienţi COVID au murit în TIR-ul ATI de la Spitalul Babeş. Cine sunt victimele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei persoane au murit după o pană de oxigen la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti FOTO Inquam Photos / George Calin
Trei persoane au murit după o pană de oxigen la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti FOTO Inquam Photos / George Calin

Mai multe persoane au fost audiate de către anchetatori în dosarul de ucidere din culpă deschis in rem după ce trei pacienţi COVID au murit în TIR-ul de Terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

Managerul spitalului, o doctoriţă şi un angajat al personalului tehnic au fost audiaţi până în acest moment de anchetatori după tragedia de la „Victor Babeş”, în urma căreia au murit trei persoane. În cursul zilei de astăzi urmează audierea personalului medical şi tehnic.

De asemenea, tot marţi va fi efectuată o expertizare a TIR-ului ATI cu o firmă acreditată pe aparatură medicală, au mai precizat sursele G4Media.

Luni seară, sistemul de alimentare cu oxigen la secţia mobilă ATI de la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală s-a defectat. Trei pacienţi au decedat şi cinci au fost transferaţi, iar poliţiştii şi procurorii au deschis o anchetă.

Ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei - Serviciul Omoruri s-au sesizat din oficiu şi s-au deplasat la faţa locului împreună cu specialişti ai Serviciul Criminalistic.

„În unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a 3 persoane, femei, cu  vârstele de 84 de ani, 74 de ani şi respectiv 63 de ani. 

Din primele date a rezultat faptul că în după amiaza de 12 aprilie,  alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unităţii de terapie intensivă mobilă ar fi  înregistrat disfuncţionalităţi, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor.

A fost efectuată cercetarea la faţa locului , unitatea mobilă fiind sigilată, în vederea continuării cercetărilor.  

Cadavrele au fost ridicate şi transportate la INML in vederea efectuării necropsiei.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei”, arată Poliţia Capitalei. 

Reamintim că personalul medical de la Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă de la Spitalul Victor Babeş din Capitală, unde trei pacienţi au murit luni după ce s-a oprit oxigenul, a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor din container şi a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite