„Asasinii au fost ucraineni. Ai noştri sunt mai omenoşi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anchetatorii au adunat probe pentru a putea face portretele-robot ale criminalilor
Anchetatorii au adunat probe pentru a putea face portretele-robot ale criminalilor

Modul în care au fost ucise Carmen Hriţcu (39 de ani) şi fiica ei, Raluca (6 ani), din Siret, nu i-a speriat doar pe localnicii din Siret, ci şi pe specialiştii în psihiatrie şi pe criminaliştii cu experienţă.

„Consider mai degrabă că asasinii au fost ucraineni deoarece ei sunt mai cruzi. În plus, ei sunt la un stadiu foarte înalt, oferind o lovitură de maestru bine executată. Noi nu am ajuns la o asemenea perfecţiune, căci ai noştri sunt mai omenoşi, cu frica lui Dumnezeu", a declarat Ioan Iacobuţă, fost procuror criminalist la Iaşi, cu o experienţă de peste 40 de ani în domeniu.

Mai citelte şi:

Mamă şi fiică de şase ani executate în stil mafiot

(UPDATE) Polițiștii nu au suspecți în cazul dublului asasinat

(UPDATE VIDEO) Vasile Hriţcu: "Poliţiştii au deja doi suspecţi şi mi-au spus că sunt şanse mari să-i prindă"

Suceava: Poliţiştii caută maşina asasinilor care este încă în Siret

Suceava: Carmen şi Raluca Hriţcu vor fi conduse astăzi pe ultimul drum de rudele îndoliate

El este convins că asasinii şi-au plănuit bine atacul, mai ales că soţul femeii era plecat din oraş în momentul în care a avut loc tragedia.

„Este o răzbunare bine pregătită, căci asasinii au avut timp să urmărească atent fiecare pas pe care l-au făcut membrii familiei. Sunt şanse să îi prindă. Mereu le spun elevilor mei: «Nu există crimă perfectă, ci doar anchetă imperfectă»", a precizat Ioan Iacobuţă pentru „Adevărul".

„Erau antrenaţi pentru astfel de situaţii"

Şi Alexandru Paziuc, directorul Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, spune că atacatorii au ştiut tot timpul ce fac, având planul gata făcut, şi, mai ales, mult sânge rece.

„Atacatorii erau de tip schizofrenic afectiv, care nu au avut emoţii susţinute faţă de astfel de evenimente. O persoană cu tulburări psihice nu-şi face din timp planul. În capul unei persoane fără discernământ nu există o logică. Faptul că au sunat la interfon, după care au intrat în casă şi le-a împuşcat în cap arată că erau antrenaţi pentru astfel de situaţii, astfel încât nimic nu i-a mai marcat. Nici măcar faptul că iau viaţa unei fetiţe", a declarat Alexandru Paziuc pentru „Adevărul".

Şi Paziuc crede că atacatorii nu au fost români, fiind cel mai sigur asasini plătiţi veniţi de peste graniţă. „Probabil, provin dintr-un alt mediu, dintr-un alt context etno-geografic-cultural. Asasinii pot proveni din ţări şi societăţi cu alte concepte, alte sisteme educaţionale", a adăugat Alexandru Paziuc.

Totodată, acesta mizează şi pe varianta unui asasinat deoarece, când Carmen Hriţcu a vorbit ultima dată cu soţul ei la telefon, nu era agitată.

„Faptul că nu era agitată denotă că a mai făcut acest lucru şi în trecut. Dacă atacatorii au sosit mascaţi, înseamnă că au avut timp să-şi facă un plan, că acest lucru era ceva obişnuit pentru ei şi probabil a fost o răzbunare. S-a dorit ca tatăl să sufere mult mai mult decât dacă l-ar fi lichidat pe el. Acum, acesta se simte vinovat pentru pierderea suferită", a concluzionat Alexandru Paziuc.

"S-a dorit ca tatăl să sufere mult mai mult decât dacă l-ar fi lichidat pe el. Acum, acesta se simte vinovat pentru pierderea suferită."

Alexandru Paziuc
psihiatru

Erau mascaţi, iar unul era şchiop

Pe baza declaraţiilor date de zecile de martori audiaţi, anchetatorii lucrează acum la portretul- robot al asasinilor. „Momentan, se lucrează la portretul robot, iar când acesta va fi gata, va fi făcut public", a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Suceava.

Potrivit martorilor, criminalii erau mascaţi. „Am văzut un om voinic, cu o căciulă mare, pufoasă în cap. Mai era unul despre care nu cred că era femeie. Era un bărbat mascat", a declarat Mihai Zub, vecin cu familia Hriţcu. În plus, unul dintre atacatori avea probleme cu un picior. „Era unul şchiop de piciorul stâng. S-a urcat într-o maşină şi a dispărut", a declarat şi Valentin Comandat, unul dintre vecinii familiei Hriţcu.

Ideea că atacatorii sunt ucraineni este susţinută şi de faptul că poliţiştii fac filtre în trafic şi opresc toate maşinile de culoare închisă, care deţin antenă radio pe cupolă. În plus, toate autoturismele cu numere de Ucraina sunt oprite, iar ocupanţii acestora sunt verificaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite