Aplicaţia APEL 112, disponibilă în mai multe limbi, inclusiv ucraineană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
112 sursa telem

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a adăugat noi traduceri în aplicaţia Apel 112 iar, în prezent, poate fi folosită atât în limba română, cât şi în limbile engleză, franceză, germană, maghiară şi ucraineană. Pentru a beneficia de noile funcţionalităţi este necesară actualizarea aplicaţiei la ultima versiune, din magazinele Google Play sau App Store.

În urma demersurilor întreprinse de STS pe lângă operatorii de telefonie mobilă, în mesajul privind serviciul de roaming pe care cetăţenii îl primesc odată cu intrarea pe teritoriul României, a fost introdusă şi informaţia referitoare la posibilitatea folosirii, în caz de urgenţă, a aplicaţiei mobile Apel 112 în cele 6 limbi.

„Actualizările vin în sprijinul persoanelor care nu sunt vorbitoare de limba română şi se află într-o situaţie de urgenţă, oferindu-le, astfel, un meniu intuitiv, uşor de folosit într-o limbă pe care o cunosc. Odată cu setarea altei limbi decât cea predefinită la instalare, respectiv limba în care este setat telefonul, meniul şi informaţiile de localizare sunt afişate conform opţiunii alese”, au anunţat reprezentanţii STS.

Cum poţi accesa cele şase limbi

Pentru selectarea uneia din cele 6 limbi, sunt necesari următorii paşi:

1. Accesarea meniului „Setări” şi selectarea funcţiei „Limbă”;

2. Alegerea limbii dorite pentru afişarea informaţiilor de navigare. Ulterior, meniul se va configura automat.

„Reamintim că aplicaţia Apel 112 permite transmiterea către sistemul informatic al Serviciului de urgenţă 112 a informaţiilor de localizare în format AML (Advanced Mobile Location) ale dispozitivului de pe care este iniţiat apelul de urgenţă. Aplicaţia foloseşte conexiunea de date (internet) şi serviciul de localizare ale telefonului mobil (GPS), doar pe timpul apelului de urgenţă”, conform sursei citate. 

Totodată, operatorii STS ai Serviciului de urgenţă 112 preiau şi procesează apelurile cetăţenilor în mai multe limbi de circulaţie internaţională şi în limbile minorităţilor naţionale.

Până în prezent, aplicaţia Apel 112 care poate salva viaţa într-o situaţie critică a fost descărcată de peste 600.000 de ori. Aceasta poate fi descărcată gratuit pe orice telefon inteligent, din magazinele de aplicaţii:

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite