Apelul fals la 112, făcut din răzbunare de fata care a pus pe jar Poliţia din Bucureşti mai bine de 6 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, a oferit detalii despre tânăra de 16 ani care vineri seară a pus Poliţia pe jar anunţând la 112 că a fost sechestrată într-un apartament din Bucureşti şi despre modul în care au acţionat echipele implicate în căutarea ei mai bine de şase ore.

Primarul susţine că fata a efectuat apelul din răzbunare, după o ceartă cu iubitul. 

„După apelul la 112, în care o minoră anunţa că a fost sechestrată într-un apartament din Drumul Taberei, am localizat aproape imediat perimetrul cu blocul în care se afla şi se află şi la această oră minora.

Am fost în permanentă legatură cu echipele implicate la nivelul primăriei şi cu comandantul poliţiei din sector. 

Eu cred că cel mai important, după această experienţă este să realizăm că ne putem baza pe oamenii din comunitate şi pe poliţiştii locali, care şi-au dat tot interesul să ajute şi să o găsească. 

Minora nu are domiciliul în Bucureşti, locuieşte aici cu concubinul ei şi nu doreşte să se întoarcă acasă. Apelul s-a dovedit a fi o răzbunare, în urma unei dispute cu partenerul", a scris pe Facebook Gabriel Mutu.

Edilul susţine modificarea legislaţiei în domeniu. 

"Trebuie să modificăm legislaţia în vigoare, astfel încât termenul de acţiune să se reducă substanţial. Putem face asta, de exemplu, prin:

1. Încă de la primul apel la 112, să existe posibilitatea localizării apelului, fără altă formalitate;

2. Dotarea sistemului 112 cu echipamente performante, care sa aibă capacitatea de localizare în timp real;

3. Poliţia locală să intre, în astfel de cazuri, sub comanda coordonatorului la nivel local al poliţiei naţionale pt a ajuta echipajele din teren", potrivit sursei citate.

Tânăra a fost depistată în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2, la aproape 7 ore de când a început acţiunea de căutare. 

”În urma verificărilor şi căutărilor efectuate de poliţiştii D.G.P.M.B. cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., persoana care a efectuat apelul a fost depistată în jurul orei 02:00, în cursul zilei de astăzi. Persoana în cauză, o minoră de 16 ani, din judeţul Constanţa, a declarat că nu s-a aflat în nicio clipă în pericol şi că fost o farsă. Minora a fost condusă la sediul Serviciului Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 6, unde a fost audiată în prezenţa reprezentanţiilor D.G.A.S.P.C”, aanunţat sâmbătă Poliţia Capitalei.

Fata a furnizat pe durata convorbirilor telefonice cu operatorii 112 informaţii ce au fost verificate de poliţişti şi s-au dovedit ca fiind false. Reprezentanţili Poliţiei Capitalei au anunţat vineri seară că la ora 18.00, o tânără a apelat Dispeceratul 112 şi a reclamat că este ţinută cu forţa într-un apartament. Apoi le-a spus că e la balcon, la etajul 2, şi că vrea să se arunce. 

Te-ar putea interesa şi:

Unde a fost găsită tânăra de 16 ani care a sunat de 13 ori la 112 pentru a anunţa că e sechestrată şi ce le-a declarat poliţiştilor care au căutat-o

Membru CNA, despre fata care a minţit că a fost sechestrată: „Ce-ar fi să ducem imbecila la şcoala de corecţie, să îi treacă puţin cheful de farse?”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite