Alimente expirate sau deţinute în condiţii improprii, oprite de la comercializare. Amenzi de sute de mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controalele la comercianţi din domeniul producerii, prelucrării, depozitării, transportului şi comercializării cărnii de miel, ouălor şi altor produse alimentare specifice Sărbătorilor Pascale s-au intensificat de la începutul lunii, astfel că, în perioada 30 martie – 3 aprilie, au fost date amenzi în valoarea de 282.570 de lei.

Potrivit unui comunicat emis de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în perioada 30 martie – 3 aprilie, au amendat cu 282.570 lei comercianţi din domeniul producerii, prelucrării, depozitării, transportului şi comercializării cărnii de miel, ouălor şi alte produse alimentare specifice Sărbătorilor Pascale.

„Din centralizarea datelor furnizate de către Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti, rezultă că, în intervalul 30.03.2015 - 03.04.2015, s-au efectuat 2.186 controale, fiind acordate 187 avertismente, 237 amenzi în cuantum de 282.570 lei, două Ordonanţe de suspendare a activităţii, precum şi cinci Ordonanţe de interzicere a activităţii”, conform documentului citat.

De asemenea, ANSVSA precizează că, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, prin intermediul structurilor de control de la nivel naţional, a realizat controale oficiale în domeniul producerii, prelucrării, depozitării, transportului şi comercializării peştelui şi produselor din pescuit.

Cele mai multe unităţi verificate au fost în Bucureşti - respectiv 206 unităţi, iar valoarea sancţiunilor a fost de 23.240 lei pentru neîntreţinerea igienică a spaţiilor, vestiar neigienizat, lipsă înregistrare activitate. În acelaşi timp, cele mai puţine unităţi verificate au fost consemnate în judeţul Iaşi (12), iar valoarea sancţiunilor s-a situat la 45.000 de lei pentru produse cu termen de valabilitate expirat.

Bilanţul poliţiei, de la începutul lunii

De asemenea, în urma controalelor au fost confiscate, în vederea distrugerii, 871 de kilograme de peşte şi produse din peşte, 437,32 de kilograme produse lactate, 982,24 de kilograme de carne şi preparate din carne, 3.321 bucăţi ouă şi 41,9 de kilograme de produse de patiserie, produse improprii consumului.

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a anunţat, joi, că de la începutul lunii aprilie, la nivel naţional, au fost făcute peste 7.800 de controale la comercianţi, fiind înregistrate 207 dosare penale şi au fost aplicate 3.881 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 5 milioane de lei.

„În urma acestor acţiuni, au fost confiscate sau indisponibilizate aproape 156 de tone de produse alimentare fără documente legale, precum şi 2 milioane de litri de vin. Aceste acţiuni vor continua şi în zilele care au mai rămas până la Paşte”, potrivit ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite