VIDEO Alertă de antrax în clădirea care găzduieşte Consulatul României din Belgia. Patru persoane au fost transportate la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia belgiană a fost alertată vineri de prezenţa unui plic cu conţinut suspect într-o clădire din Bruxelles care găzduieşte Consulatul României, relatează 7sur7.be.

UPDATE MAE: Siguranţa cetăţenilor români nu a fost afectată

MAE afirmă că prezenţa plicului a fost semnalată de angajaţii unei firme din aceeaşi clădire. Ministerul menţionează că evenimentul nu a afectat siguranţa cetăţenilor români şi că în prezent secţia consulară îşi desfăşoară activitatea în mod normal.

"În cursul zilei de 9 februarie 2018, reprezentanţii unei societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în acelaşi imobil cu Secţia Consulară a Ambasadei României la Bruxelles au semnalat poliţiei prezenţa unui plic care conţinea o pulbere albă. În urma acestei sesizări, ca măsură de precauţie, autorităţile belgiene au aplicat procedurile standard, intrarea în imobil fiind izolată, fără a afecta activitatea de lucru cu publicul a Secţiei Consulare", transmite MAE. 

UPDATE A fost identificat destinatarul plicului cu praf suspect

Destinatarul plicului cu praf suspect din clădirea consulatului României la Bruxelles a fost identificat, însă numele său nu a fost dezvăluit, ancheta fiind în desfăşurare, anunţă Sudinfo.be. Patru persoane au fost duse la spital, două intrând în contact direct cu conţinutul plicului, alte două luând contact indirect.

Persoana căreia îi era destinat plicul care a creat suspiciuni de antrax a fost identificată, însă numele acesteia nu poate fi dezvăluit.

Conform purtătorului de cuvânt al Serviciului de pompieri din Bruxelles, Pierre Meys, "două persoane au fost în contact direct cu plicul, iar alte două în contact indirect".

"Ele nu prezintă momentan niciun fel de simptome, dar au fost transportate la spital", a precizat Myers.

Poliţia belgiană a fost alertată vineri, la ora locală 14.37 (15.37 ora României), de prezenţa unui plic cu conţinut suspect într-o clădire de pe bulevardul Regent din Bruxelles, la numarul 47 - 48, unde este situat şi Consulatul României, transmite 7sur7.be.

Ca măsură de precauţie, autorităţile belgiene au aplicat procedura standard pentru antrax. Aceasta prevede izolarea persoanelor pentru a nu intrat contact cu pudra suspectă şi aplicarea tratamentului preventiv pentru cei afectaţi.

Informaţia a fost confirmată de purtatorul de cuvânt al Poliţiei din Bruxelles-Ixelles, Olivier Slosse. 

Patru persoane au fost plasate în carantină, potrivit dhnet.be. Două dintre ele ar fi atins plicul suspect. 

„Substanţa a fost izolată şi va fi analizată“, a spus purtătorul de cuvânt al Serviciului de pompieri din Bruxelles.

Clădirea găzduieşte birouri, Consulatul României şi Consulatul Franţei în Belgia.

MAE afirmă că prezenţa plicului a fost semnalată de angajaţii unei firme din aceeaşi clădire. Ministerul menţionează că evenimentul nu a afectat siguranţa cetăţenilor români şi că în prezent secţia consulară îşi desfăşoară activitatea în mod normal.

„În cursul zilei de 9 februarie 2018, reprezentanţii unei societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în acelaşi imobil cu Secţia Consulară a Ambasadei României la Bruxelles au semnalat poliţiei prezenţa unui plic care conţinea o pulbere albă. În urma acestei sesizări, ca măsură de precauţie, autorităţile belgiene au aplicat procedurile standard, intrarea în imobil fiind izolată, fără a afecta activitatea de lucru cu publicul a Secţiei Consulare“, transmite MAE. 

Reprezentanţii poliţiei au comunicat reprezentanţilor Ambasadei faptul că nu există motive de îngrijorare şi că au fost îndeplinite procedurile standard, aplicabile în astfel de situaţii.   

„În prezent, activitatea Secţiei Consulare se desfăşoară în parametri normali, iar acest eveniment nu a afectat integritatea şi siguranţa cetăţenilor români şi a personalului diplomatic român“, menţionează MAE.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite