Şeful Poliţiei Capitalei a cerut, fără succes, ştergerea contului de Facebook al fostului şef al Poliţiei Centrul Vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa a respins o cerere formulată de comandantul Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, care solicita emiterea unei ordonanţe preşedinţiale care să dispună închiderea contului de Facebook al fostului şef al Poliţiei Centrul Vechi.

Judecătoria Sectorului 2, Secţia civilă, „pentru aceste motive, în numele legii, hotărăşte: Respinge, ca inadmisibilă, cererea formulată” de comisarul şef Bogdan Berechet, Gabriel Şchiopu (comisar şef, şeful Poliţiei Sector 3) şi Ionel Gheorghe (agent şef de poliţie, detaşat la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti), de închidere a contului de Facebook al lui Cristian Ghica, pe motivul că pe reţeaua de socializare sunt postate „acuzaţii denigratoare şi defăimătoare” la adresa lor.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată în apel în termen de 5 zile de la pronunţare.

Cei trei au reclamat că Ghica, fostul şef serviciul al Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi şi care a fost schimbat din funcţie la jumătatea lunii octombrie, „a formulat o serie de acuzaţii denigratoare şi defăimătoare prin mijloace de comunicare publică, prin care a urmărit atingerea gravă a drepturilor nepatrimoniale ale reclamanţilor, constând în onoare, reputaţie şi imagine”.

Aceştia au argumentat „urgenţa” măsurii prin faptul că „pârâtul continuă postările pe reţeaua de socializare Facebook, reclamanţii neavând la îndemână un alt instrument de apărare”.

Instanţa a apreciat însă că „nu este îndeplinită în prezenta cauză această condiţie întrucât circumstanţele speţei nu confirmă existenţa urgenţei, dat fiind faptul că se solicită ştergerea contului de Facebook în totalitate, nu doar a anumitor postări”, arată hotnews.ro.

În plus, „ştergerea contului de Facebook nu constituie o măsură provizorie, ci una definitivă care nu poate face obiectul ordonanţei preşedinţiale, deoarece o astfel de măsură dispusă are un caracter ireversibil evident prin natura acesteia, iar măsurile încuviinţate pe calea ordonanţei preşedinţiale nu trebuie să fie de natură să conducă la rezolvarea fondului, ci de natură să menţină o situaţie de fapt până la soluţionarea celui dintâi”, se arată în motivarea instanţei.

„Atât timp cât măsura solicitată, respectiv ştergerea contului de Facebook, urmând a produce efecte permanent, iar nu temporar, şi vizează dezlegarea situaţiei de fapt în mod ireversibil, în mod evident instanţa ar conduce, prin soluţia dispusă, în ipoteza admiterii cererii, la soluţionarea fondului”, se mai arată în motivare.

Preş sub picioarele unor patroni din Centrul Vechi

Şeful Poliţiei din Centrul Vechi, comisarul şef Cristian Ghica, a fost schimbat recent din funcţie. Acesta a acuzat, într-un mesaj redistribuit pe un grup de whatsapp, că motivul schimbării din funcţie este „refuzul de a aşterne Poliţia la picioarele unor patroni care dau şpagă”.

Poliţiştii din subordinea lui Cristian Ghica sunt cei care i-au amendat la începutul lunii iulie pe deputaţii PSD Adrian Solomon şi Irinel Stativă, după ce aceştia au refuzat să poarte mască într-un fast-food din sectorul 3 şi au făcut scandal. Poliţia a fost chemată de patronul localului, iar cei doi au continuat scandalul şi după sosirea poliţiei.

„Se pare că cel puţin până la suspendarea unei dispoziţii ilegale, voi fi detaşat să ocup funcţia de adjunct în cadrul unei secţii de poliţie. O "promovare" pe care am refuzat-o în mod constant, dar pe care, datorită meritelor, o voi primi în ciuda voinţei mele. De fapt, termenul corect nu este "datorită", ci "din cauza"”, se arăta în mesajul citat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite