VIDEO Simfonia apei, show cu apă, lumini şi muzică, în centrul Capitalei, la fântânile din Piaţa Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei şi Apa Nova au lansat, sâmbătă seară, o a doua ediţie a spectacolului de apă, muzică şi lumini „Simfonia Apei” la Fântânile Urbane din Piaţa Unirii. Spectacolul se va repeta în fiecare seară de weekend, până la sfârşitul lunii octombrie, în mai multe variante.

„Fântânile bucureştene din piaţa Unirii, redeschise în anul 2018 după un amplu proces de reabilitare desfăşurat de Apa Nova, în baza obligaţiilor asumate prin contractul de concesiune cu Primăria Capitalei, sunt primele fântâni din Europa care beneficiază de echipamente de ultimă generaţie şi oferă o nouă perspectivă apei şi oraşului deopotrivă”, informează Apa Nova.

Tema care va sta la baza spectacolelor de anul acesta este cea a valorilor româneşti, „care vor fi celebrate cu un show inedit”.

„Spectacolele de apă de la fântâni sunt declinate pe patru tematici menite a aduce în prim plan: stelele sportului românesc, pioneri ai inovaţiei româneşti, Bucureşti - capitală europeană şi genii ale culturii şi literaturii româneşti. Fiecare tematică are un mix muzical şi o paletă cromatică specifică. Spectacolele vor dura aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit”, mai scrie înn comunicatul Apa Nova.

Fântânile urbane din Piaţa Unirii vor oferi în sezonul de anul acesta patru variante de spectacole care vor rula de vineri până duminică, în fiecare weekend, până la finalul lunii octombrie.

„Acestea au tematici diferite, melodiile selectate completând magia creată de jocul de apă şi lumini. Noile spectacole vor fi prezentate publicului treptat, astfel încât, fiecare sfârşit de săptămână petrecut la fântâni va fi diferit. (…) Pe cele patru „ecrane de apă” orientate spre cele patru puncte cardinale, de la fântâna centrală din Piaţa Unirii se va creea o platformă multimedia imensă pe care se vor face proiecţiile temei spectacolelor, onorându-se astfel într-un stil artistic valorile româneşti”, mai spun organizatorii.

Cele 44 de fântâni arteziene din zona Unirii sunt desfăşurate pe circa 1,5 kilometri, de la Piaţa Constituţiei până la Biblioteca Naţională.

Programul evenimentului de redeschidere al noului sezon Simfonia Apei implică restricţii de circulaţie în perimetrul Pieţei Unirii în intervalul orar 18:00 – 23:00, în ziua de 4 mai.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite