Trenul Gara de Nord – Aeroport Otopeni. Alstom a finalizat sistemul de control digital al traficului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gara Aeroport Otopeni FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Gara Aeroport Otopeni FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Alstom a finalizat sistemul de control digital al traficului şi lucrările de telecomunicaţii la linia de cale ferată care leagă Aeroportul Internaţional Henri Coandă de centrul Bucureştiului iar călătorii vor putea ajunge de la Gara de Nord la aeroport în 20 de minute, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit sursei citate, linia a fost echipată cu centralizare electronică şi soluţii de telecomunicaţii pentru a permite o circulaţie sigură.

Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord - Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a prevăzut extinderea cu 3 kilometri a căii ferate existente, în lungime de 17 km.

„Acest proiect este foarte important pentru îmbunătăţirea fluidităţii şi eficienţei traficului în Bucureşti, deoarece oferă prima conexiune directă între gara principală a capitalei şi principalul său aeroport internaţional. Din această perspectivă, compania Alstom se mândreşte cu faptul că a asigurat soluţiile digitale de control feroviar. Am finalizat lucrările, din punctul de vedere al semnalizărilor proiectul este gata să intre în operare comercială”, a declarat Gabriel Stanciu, director general al companiei Alstom pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Proiectul de modernizare a liniei de cale ferată Bucureşti Nord - Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a inclus construcţia unei căi ferate simple cu o lungime de 2,95 km, cu trei poduri, un viaduct lung de 1,52 km şi o nouă gară, cu linie dublă, la Terminalul T1 al aeroportului. Compania Alstom a fost responsabilă pentru implementarea soluţiilor digitale de control feroviar şi a celor de telecomunicaţii, inclusiv sistemele de centralizare electronică şi sistemele de încălzire a macazurilor, pentru a preveni defecţiunile pe linie în timpul iernii.

Potrivit comunicatului citat, Alstom este lider în furnizarea de soluţii digitale de control feroviar şi infrastructură pe piaţa din România, în special prin proiectele de reabilitare feroviară aflate în derulare pe secţiunea românească a coridorului European Rin-Dunăre. Datorită expertizei sale demonstrate şi a portofoliului său solid de proiecte din România, Bucureştiul a devenit un centru de excelenţă în soluţii feroviare digital şi soluţii de infrastructură pentru Europa Centrală şi de Est - Centrul de Excelenţă Alstom Digital Mobility (ADM).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite