Trei tineri au spart zeci de camere de cămin din Regie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Capitală au prins trei tineri care au prădat peste 15 camere de cămin din complexul Regie. Spargerile erau date în timpul zilei prin forţarea butucului, iar hoţii nu erau deloc intimidaţi de camerele de supraveghere.

Căminul P 11 din Regie, ora 18.00. Hoţii, doi băieţi şi o fată. Unul dintre ei are experienţă în furturile din locuinţe. Cei trei intră nestingheriţi în clădire. Nu dau de bănuit pentru că sunt tineri şi se pierd uşor printre studenţi.

Mai întâi bat la uşi ca să verifice dacă e cineva acasă. Niciun răspuns înseamnă o lovitură. Unul stă de şase, doi acţionează. Sparg uşa şi iau tot ce le cade în mână. Telefoane mobile, laptopuri, bijuterii şi bani.

"Am stat pe aici tot timpul dar nu am auzit niciun zgomot", povesteşte un student care locuieşte în căminul jefuit. Bunurile ajungeau în mâna unui bărbat care le vindea în zona Bucur Obor. În casa acestuia poliţiştii au găsit o parte însemnată din lucruri.

Aceasta este numai o spargere. Poliţiştii au înregistrat 15 plângeri în ultimele trei luni. Mult mai puţin însă faţă de perioada în care căminele nu erau monitorizate video.

"De când am instalat camerele de supraveghere, cazurile furturilor şi ale spargerilor s-au redus cu 50%", a declarat Bogdan Căvescu - şef serviciu în campusul Regie. Hoţii au furat inclusiv o placă de snowboard în care se aflau 2.500 de euro. Doi dintre ei au primit mandate de arestare pentru 29 de zile iar celălalt suspect e cercetat în libertate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite