Sorin Oprescu, după recuperarea celor şapte hectare din Parcul Herăstrău: „Este cea mai mare victoriei a Primăriei, este o decizie istorică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei FOTO David Muntean
Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei FOTO David Muntean

După ani întregi de luptă în instanţă, Primăria Capitalei a reuşit să recupereze un teren cu o suprafaţă de şapte hectare din Parcul Herăstrău care ajunsese în proprietatea unor „rechini imobiliari“. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că această decizie este cea mai mare victoiei a municipalităţii.

„Este o decizie istorică, prima dată în ultimii 25 de ani. Cea mai mare victorie a Primăriei Municipiului Bucureşti. Prin decizia definitivă şi irevocabila a instanţei, cele şapte hectare din parcul istoric Herăstrău revin bucureştenilor. Completul de judecată a constatat nulitatea absolută a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, emis de Ministerul Tineretului şi Sportului. 

De asemenea, a constatat nulitatea absolută a contractului de vânzare - cumpărare încheiat în data de 28.07.2003, între SC BTT SA şi SC Domino 94 Impex SRL, cu privire la imobilul teren din Şoseaua Nordului 7-9, Sector 1. Patrimoniul Capitalei a fost reîntregit“, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Primăria Municipiului Bucureşti a intrat în proces alături de Clubul de Yachting Sportul Studenţesc din anul 2009, având calitatea de intervenient accesoriu. De asemenea, edilul-şef a ţinut să precizeze că va începe o inventariere a construcţiilor ridicate pe suprafaţa celor şapte hecatre pentru a vedea care au fost construite cu autorizaţie şi care nu. În cazul în care acestea nu au autorizaţie vor fi dezafectate.

Decizia este definitivă şi irevocabilă

După ani întregi de procese, Primăria Capitalei a reuşit să recupereze terenul de şapte hectare din parcul Herăstrău care ajunsese pe mâinile unor rechini imobiliari care au construit în parc terase de fiţe. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis marţi recursul formulat de municipalitate şi Clubul Sportul Studenţesc. Potrivit minutei deciziei, judecătorii au decis anularea certificatului prin care se atesta dreptului de proprietate asupra suprafeţei de şapte hectare din din Parcul Herăstrău, emis de către Ministerul Tineretului şi Sportului, în anul 1999. 

„Constata nulitatea absoluta a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor seria M 15 nr. 0053/ 22.12.1999 emis de catre Ministerul Tineretului si Sportului”, notează magistraţii. Mai mult, instanţa a anulat şi contractului de vânzare cumpărare încheiat între SC Biroul de Turism pentru Tineret SA şi SC Domino 94 Impex SRL cu privire la respectivul teren situat în Şoseaua Nordului numărul 7-9, din sectorul 1 al Capitalei. Decizia este definitivă şi irevocabilă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite