Restricţii în Capitală. Miercuri se închid restaurantele, teatrele şi cinematografele. Masca de protecţie, obligatorie în apropierea şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva Adevărul
Foto Arhiva Adevărul

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât închiderea teatrelor, restaurantelor (în interior) şi cinematografelor, pentru că numărul de cazuri de COVID-19 a tot crescut în ultimele zile. De asemenea, masca va fi obligatorie şi în jurul şcolilor. Toate măsurile intră în vigoare de miercuri, 7 octombrie.

Restricţiile care vor intra în vigoare de miercuri, 7 octombrie, în Bucureşti, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19 au fost anunţate de prefectul Capitalei marţi, 6 octombrie. Gheorghe Cojanu a precizat că măsurile precum închiderea restaurantelor, a cinematografelor şi a teatrelor vor fi valabile cel puţin în următoarele şapte zile sau câtă vreme rata de incidenţă se va menţine peste 1,5 la mie. O nouă măsură luată de autorităţi va fi purtarea măştii de protecţie în apropierea şcolilor. 

Iată câteva dintre principalele declaraţii ale prefectului Capitalei:

Prezenţa persoanelor în jurul şcolilor – nu prea poartă lumea masca – s-a impus purtarea măştii de la copii peste 5 ani în intervalul 7-21. Revine obligaţia Primăriei Municipiului Bucureşti şi a primăriilor de sector să delimiteze aceste zone – chiar şi o simplă vopsea.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare, alcoolice şi non-alcoolice, în unităţile de tip restaurante şi cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în Bucureşti.

Se face o excepţie pentru unităţile de cazare - hotel, pensiune - unde este permisă servirea în interior numai pentru cei cazaţi.

Angajaţii afectaţi de restrângerea activităţii economice – HoReCa şi spectacole – vor beneficia de măsuri de sprijin.

Activitatea sălilor de spectacole şi concerte este interzisă – când rata va reveni sub 1,5 la mie vor fi reluate aceste activităţi.

   

Intensificarea activităţilor de control în târguri, pieţe, transport în comun şi apropierea unităţilor şcolare – aici lumea nici gând să poarte masca.

   

În momentul în care rata de incidenţa scade sub 1,5 la mie, CNSU (n.r. – Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă) se va reuni de îndată şi va dispune reluarea tuturor activităţilor.

Despre procesiunile religioase: CNSU s-a referit la pelerinaje, nu e cazul la noi, nu am impus nicio măsură în sensul ăsta, e vorba de Iaşi în momentul de faţă.

Despre evenimente private: Vom avea restricţii, pentru că este interzis în interiorul clădirilor – este implicit că nu vor putea fi botezuri, nunţi.

Procesiunile religioase nu sunt interzise. S-a interzis pelerinajul. 

Teatrele se vor închide, de mâine, şi cinematografe şi spectacole, tot.

Despre cazinouri: Nu ştiu deocamdată (n.r. – dacă se vor închide), aşteptăm ca CNSU să ia o asemenea măsură şi ne vom adapta.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite