Poluare ridicată în Bucureşti. În unele zone, nivelul particulelor PM2,5 a ajuns la 100

Poluare ridicată în Bucureşti. În unele zone, nivelul particulelor PM2,5 a ajuns la 100

Poluare Bucureşti 19 ianuarie 2021 / FOTO captură Aerlive

Au fost semnalate cote mari de poluare, marţi seara, în Bucureşti de către platforma independentă pentru măsurarea calităţii aerului din Capitală Aerlive.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zonele unde nivelul particulelor PM2.5 a ajuns la 100 se află în centrul şi sudului oraşului, dar nivelul de poluare este ridicat la toate punctele de măsurare a calităţii aerului din Bucureşti, având niveluri cuprinse între 80-90, conform datelor Aerlive.

PM 2.5 sunt particule în suspensie în aer, mai mici de 2,5 microni. Se pot infiltra în căile respiratorii şi adânc în plămâni şi să provoace probleme de sănătate, conform platformei citate.

Indicele de calitate a aerului (ICA) atrage atenţia asupra spaţiilor cu probleme de calitate a aerului. Se determină pe baza concentraţiilor noxelor CO, NO2, SO2, PM2,5 şi PM10 înregistrate prin staţii de trafic şi urbane. Este determinat de valoarea cea mai proastă a poluanţilor analizaţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările