Patru hoteluri din Bucureşti, amendate de ANPC cu aproape 100.000 de lei. Peste 50 de camere unde era mizerie, închise temporar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasador, printre hotelurile din Bucureşti cu probleme FOTO Shutterstock
Ambasador, printre hotelurile din Bucureşti cu probleme FOTO Shutterstock

Patru hoteluri din Bucureşti au fost amendate de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu aproape 100.000 de lei. Totodată, peste 50 de camere au fost închise temporar din cauza mizeriei, fiind găsite protecţii de saltea rupte, pilote pătate, perdele arse.

ANPC a anunţat, marţi, că în aceste zile continuă controalele în spaţiile de cazare din Bucureşti, pentru a verifica modul în care operatorii economici din industria hotelieră a Capitalei îşi primesc vizitatorii, în plin sezon de vacanţă. 

Patru dintre cele mai cunoscute hoteluri s-au aflat, luni şi marţi, în atenţia echipelor Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor din Municipiul Bucureşti (CPCMB): Union, Continental Bucureşti Nord, Ambasador şi Novotel. 

"Pentru a avea stele, trebuie să le meriţi şi să ştii să le păstrezi. Dacă nu poţi întreţine un hotel, nu îl mai ţine deschis, doar pentru a încasa. Iar dacă vin bani, nu uita să investeşti în propria afacere. Mă întreb: şi aici am supărat pentru că am venit în control? Şi aici există teorii ale conspiraţiei?”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu. 

Abaterile constatate de echipele de control, în spaţiile destinate alimentaţiei publice, au fost: utilizarea unor grătare şi cuptoare neigienizate corespunzător; utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, cu grad ridicat de uzură; utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu grătare cu vopsea exfoliată, urme de rugină, chedere depreciate, cu ventilatoare care prezentau depuneri de praf şi impurităţi.

Totodată, comisarii ANPC au constatat folosirea unor produse alimentare fără eticheta cu elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără data limită de consum, nerespectarea condiţiilor de temperatură pentru păstrarea unor preparate, depozitare în condiţii necorespunzătoare a unor produse alimentare, folosirea unor materii prime cu etichete greu lizibile. 

Neregulile găsite în spaţiile de cazare au fost următoarele: folosirea unor camere neigienizate, cu conditii igienico-sanitare precare, cu protecţii de saltea rupte, cu fire de păr, saltele şi pilote pătate, perdele arse, rugină în băi, mochetă pătată, peticită, atât în cameră, cât şi pe holuri, depuneri de praf; lipsa plaselor împotriva insectelor la ferestre; folosirea în cameră a unor mape cu informaţii incomplete pentru turişti. 

Comisarii CPCMB au aplicat, în urma controlului, amenzi contravenţionale în valoare totală de 95.000 de lei. 

De asemenea, ei au închis până la remedierea deficienţelor 16 camere de la Hotel Continental Bucureşti Nord (pentru acestea fiind propusă şi închiderea temporară pentru o perioadă de până la 6 luni), 35 camere de la Hotel Ambasador, două camere de la Hotel Novotel. 

De asemenea, au mai fost oprite temporar de la utilizare până la remedierea deficienţelor trei agregate frigorifice de la Hotel Continental Bucureşti Nord şi Novotel. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite