Parcul Plumbuita, salvat de la retrocedare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Plumbuita a fost salvat de la retrocedare FOTO vinsieu.ro
Parcul Plumbuita a fost salvat de la retrocedare FOTO vinsieu.ro

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au anunţat că Parcul Plumbuita a fost salvat de la retrocedare, după şase ani în care cei interesaţi să pună mâna pe spaţiul verde s-au luptat pentru a obţine hectare bune de teren.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti, formulată vineri, 8 noiembrie, a anunţat respingerea cererii de retrocedare a terenului din Parcul Plumbuita, după cum susţin reprezentanţii autorităţii publice locale.

Aceştia au precizat că încă de la începutul anului 1999 a fost promovată pe rolul instanţelor de judecată o acţiune formulată de către Constantin Bărbulescu şi continuată de succesorii acestuia, prin care se cerea restituirea unei suprafeţe de şase hectare din Parcul Plumbuita, urmând ca prin introducerea în cauză a mai multor instituţii, acţiunea să fie restrânsă la o suprafaţă de circa patru hectare.

În 2007, prin decizia civilă numărul 339 din 15 mai 2007 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, s-a dispus restituirea în natură către moştenitorii lui Bărbulescu Constantin a suprafeţei de teren de 3,728 hectare.

Terenul restituit, greşit identificat

Reprezentanţii primăriei de sector spun că au analizat actele trimise, inclusiv Expertiza de identificare efectuată în dosar, precum şi documentele existente în evidenţa Serviciului Cadastrul Fond Funciar al Primăriei Sectorului 2, constantând că terenul restituit a fost, parţial, greşit identificat, o parte aparţinând altor persoane.

Totodată, au fost identificate şi o serie de documente ce atestau că întreaga suprafaţă de teren a făcut obiectul unei exproprieri pentru cauză de utilitatea publică încă din 1943.

„În acest context, primarul Neculai Onţanu a formulat cerere de intervenţie în interesul Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi Administraţiei Domeniului Public, dosarul având ca obiect recursul promovat împotriva deciziei de restituire a terenului din parc, care s-a aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie“, se arată pe site-ul administraţiei publice locale.

De asemenea, se precizează că au fost comunicate şi actele care demonstrează amplasamentul gresit al terenului, precum şi documentele ce atestau existenţa titlului legal al statului asupra terenului restituit.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 spun că din compararea actelor de proprietate şi analiza planurilor vechi de delimitare a amplasamentelor s-a ajuns la concluzia că locul real al proprietăţii reclamanţilor se află parţial sub apele Lacului Plumbuita şi zona de protecţie a lacului, totodată, aflându-se parţial în zona afectată de investiţii pentru cauză de utilitate publică.

Pe aceeaşi temă:

Disneyland românesc, cu fonduri europene: roller coster, casa groazei şi roată înaltă de 63 de metri, în Sectorul 2

Peste 500 de oameni au luat cu asalt Parcul Plumbuita din Capitală. Aceştia au participat la o oră de mişcare în aer liber

Târg de Mărţişor, în Parcul Plumbuita

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite