Orban: Din 12 decembrie se va putea circula pe calea ferată Gara de Nord - Otopeni

Orban: Din 12 decembrie se va putea circula pe calea ferată Gara de Nord - Otopeni

FOTO CFR Infrastructură

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că cel mai probabil după data de 12 decembrie se va putea circula pe calea ferată Gara de Nord - Otopeni.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În ceea ce priveşte calea ferată Gara de Nord - Otopeni, trebuie să se termine probele tehnice. Imediat după finalizarea probelor tehnice, se va face recepţia şi cred că din data de 12 decembrie se va putea circula pe acest tronson de cale ferată care este un tronson practic aproape nou”, a precizat Orban, la Ministerul Transporturilor, potrivit Agerpres.

El a arătat, în context, că la preluarea guvernării existau multe procese, „care curg”, şi a amintit că a făcut o modificare importantă în legea achiziţiilor publice astfel încât să se asigure derularea procedurilor cu termene mai rapide.

„Cred că peste 80% din deciziile de adjudecare în procedurile de licitaţii sunt contestate fără motiv. Contestă firme de pe locul 5, de pe locul 7, de pe locul 4, care au diferenţe de preţ faţă de firma câştigătoare semnificative şi care nu au nici măcar oferte de calitate. Pur şi simplu contestă să se afle în treabă şi aici încercăm să găsim o soluţie ca să descurajăm aceste contestaţii neîntemeiate pentru a putea semna cât mai rapid contractele”, a afirmat premierul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările