Oprescu decide plantarea de copaci pe malul Dâmboviţei, angajaţii îi taie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, la ora la care consilierii municipali decideau plantarea de arbori de-a lungul Dâmboviţei pentru înfumuseţarea râului, angajaţii din subordinea Primăriei îi tăiau pe cei sănătoşi aflaţi pe malul stâng al râului.

Citiţi şi

Dâmboviţa, ornată cu salcâmi japonezi

De când şi-a mutat sediul pe malul ei, primarul Capitalei, Mircea Oprescu a decis să cosmetizeze Dâmboviţa: să scape de mirosul urât şi aspectul neîngijit. Astfel, el le-a propus consilierilor în ultima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti un proiect care prevedea trecerea malurilor, aflate până acum în administrarea sectoarelor 3,4,5 şi 6 în cea a municipalităţii, respective în grija Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB).

Reprezentanţii Administraţiei aveau datoria să planteze, potrivit hotărâriim peste 2.000 de pomi în alveolele rămase libere pe malul Dâmboviţei. În loc de asta, potrivit blogului www.dollo.ro, angajaţii firmei Romprest – firma de salubrizare cu care ALPAB are contract tăiau copacii sănătoşi. Reprezentanţii instituţiei au motivate că a fost tăiată vegetaţia crescută sporadic şi spontan.

Primăria Capitalei se dezice de acţiunea subordonaţilor

Informaţi cu privire la situaţie, reprezentanţii Primăriei Capitalei se spală pe mâini: “primarul General, Sorin Oprescu, nu a solicitat şi nu a aprobat nici un fel de acţiune prin care ALPAB  să poată defrişa arborii din jardinièră. Mai mult, prin nota dată de Primarul General în data de 07 aprilie 2010, se cerea ALPAB-ului plantarea alveolelor libere din plantaţia de aliniament (şi nu din Jardinieră) situate de o parte şi de alta a Râului Dâmboviţa precum şi întreţinerea spaţiului verde aferent jardinierei” se arată într-un comunicat al primăriei.

“Considerăm că ALPAB şi-a exagerat atribuţiile, motiv pentru care Primarul General va trage răspundere conducerea institutiei pentru încălcarea dispoziţiilor date”, se mai arată ân comunicat făcându-se referire la legea care prevede sanctiuni între 1.000 şi 10.000 de lei pentru persoanele juridfice care defrişează arbori fără aviz.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite