Metroul din Drumul Taberei nu va fi gata nici la final de iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Reprezentanţii Metrorex nu mai garantează că Metroul de Drumul Taberei va fi inaugurat pe 30 iunie, termenul asumat iniţial de noua conducere a companiei. Noul termen anunţat acum este sfârşitul verii, potrivit Radio România Actualităţi (RRA).

Pe şantier lucrările au fost puţin îngreunate din cauza pandemiei de coronavirus pentru că unele materiale din import (mai ales cele din China şi Italia) au ajuns cu întârziere dar au fost şi probleme cu infiltraţiile de apă.

Probele dinamice – adică testele cu rame de metrou în circulaţie vor începe de luna viitoare, a precizat, pentru RRA, Constantin Mustăţea, director de investiţii la Metrorex: „Lucrările sunt aproape de final, la partea de structură acestea sunt peste 99 % iar la finisaje şi instalaţii 97 %. Noi estimăm că probele dinamice, vor începe luna viitoare.”

Întrebat dacă sunt şanse mai mari pentru jumătatea verii sau pentru sfârşit de vară, responsabilul Metrorex a răspuns că totul depinde de rezultatele probelor dinamice care se fac cu trenurile de metrou în mişcare.

Lucrările la Magistrala 5 de metrou au început în 2011 şi aveau termen iniţial de finalizare 2015.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite